
A legtöbben a boltban vesszük meg a hot-doghoz vagy salátákhoz is tökéletes dobozos sült hagymát, pedig pár perc alatt otthon is elkészíthető – ráadásul frissebb, ízletesebb és pontosan olyan fűszerezésű lehet, amilyet szeretnénk.
szeptember 21., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Otthon is percek alatt elkészül a friss és ropogós pirított…
Hamu és Gyémánt

A bubble tea négy évtized alatt a tajvani teaházak különlegességéből globális jelenséggé vált: az ital mögött ma már egy több milliárd dolláros iparág áll, amelynek zászlóshajói Kínából indulva tervezik meghódítani a világot. Miközben Budapesten is tucatnyi kisebb-nagyobb bobabár működik, a Mixue…
szeptember 21., 2025 ● Gerlei Dávid
A tajvani finomság, ami lassan az egész világot meghódítja:
Gerlei Dávid

Palacsinta, gofri, sütőtökös pite – mind elképzelhetetlen juharszirup nélkül. De vajon észrevettük már, hogy a klasszikus üvegeken mindig ott díszeleg egy apró, szinte használhatatlan fül a nyakon? Első pillantásra praktikusnak tűnhet, a valóságban azonban semmi funkciója nincs: a kis fül pusztán a…
szeptember 20., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Az ősz kedvenc édesítőjének titka: miért van egy apró fül a…
Hamu és Gyémánt

Egyre többfelé találkozhatunk Magyarországon is a narancseperrel (Maclura pomifera), amely első pillantásra különleges látványt nyújt, ám emberi fogyasztásra teljesen alkalmatlan. A gyümölcs Észak-Amerikából származik, de az elmúlt években hazánkban is terjedni kezdett, így nem árt, ha minél többen…
szeptember 20., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
Magyarországon is egyre több helyen bukkan fel ez a mérgező…
Oláh-Bebesi Borbála

A lasagne az egyik legnagyobb komfortétel: gazdag, réteges, egyszerre szaftos és sajtos. Mégis, a világ egyik legismertebb séfje szerint sok házi szakács pontosan ugyanazt a hibát követi el – még mielőtt a tepsi a sütőbe kerülne.
szeptember 19., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
Gordon Ramsay szerint ennél a lépésnél rontjuk el a…
Oláh-Bebesi Borbála

Idén ősszel különleges mérföldkőhöz érkezik a hazai gasztronómia egyik legkiemelkedőbb szereplője: 15 éves a NOBU Budapest! A Michelin-ajánlott étterem október 3-án és 4-én két exkluzív „World of Nobu” Omakase vacsorával, valamint egy limitált létszámú Sushi Masterclass-al ünnepli születésnapját…
szeptember 18., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Világhírű séfekkel és különleges estekkel ünnepel a 15 éves…
Hamu és Gyémánt

Október elején igazi különlegesség várja a bor és a gasztronómia szerelmeseit: a Michelin-ajánlott VIRTU Étterem egy felejthetetlen estére Új-Zéland ízeit és hangulatát hozza el Budapestre. Az október 1-jén megrendezésre kerülő Exkluzív Új-Zélandi Borvacsora nevet viselő esemény főszereplője a…
szeptember 18., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Exkluzív Új-Zélandi Borvacsorára készül a VIRTU Étterem
Hamu és Gyémánt

Kevés bosszantóbb dolog akad a konyhában, mint amikor egy vacsora előkészítése közben ömleni kezdenek a könnyeink – nem a meghatottságtól, hanem azért, mert egy különösen erős hagymát próbálunk felaprítani. A zöldség szinte minden recept alapja, így a könnyezés sokaknak lehet ismerős élmény. De…
szeptember 18., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Könnymentes hagymaszeletelés? A tudomány szerint lehetséges!
Hamu és Gyémánt

Miközben Budapesten a napokban megnyitja a kapuit a Time Out Market, a világ másik felén, New Yorkban újabb helyszínnel bővül a hálózat. A Union Square-en megnyíló piac a brooklyni Dumbo után a második lesz a városban, ami szeptember 26-tól várja az első látogatókat.
szeptember 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A budapesti nyitás után a világ egyik legnagyobb városában…
Hamu és Gyémánt

Van, hogy egy hosszú nap után nincs kedvünk főzőcskézni, mégis jól esne egy tál forró, sajtos tészta. A mikrós mac & cheese ilyenkor a legjobb megoldás: pofonegyszerű, egyetlen tálban elkészül, és tíz percen belül már ehetjük is.
szeptember 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Vacsorára tökéletes: így készül a legegyszerűbb mikrós mac…
Hamu és Gyémánt

A Crowne Plaza Budapest Axis Café & Lounge éttermének menüje – amely novemberig érhető el – nemcsak az ízekről szól, hanem arról is, hogyan viszonyulunk önmagunkhoz és a környezetünkhöz. Csuklich Viktor séf ezúttal is a szezonra hangolva alkotta meg fogásait: friss zöldségek, aromás fűszernövények…
szeptember 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Helyi alapanyagok és fenntarthatóság: az Axis Café & Lounge…
Hamu és Gyémánt

Az ősz a borok évszaka: szüret idején minden korty új értelmet nyer, és ilyenkor talán még inkább vágyunk arra, hogy különleges tételeket fedezzünk fel. Éppen ezért szeptember 30-án igazi élményben lehet részünk a MOL Campus elegáns éttermében, a Virtu-ban, ahol a Radovin Őszi Portfólió Bemutató…
szeptember 16., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Különleges borkóstolóra invitál minket szeptember végén a…
Hamu és Gyémánt

Ha valaki igazán jó olasz kenyeret vagy pizzát szeretne sütni, előbb-utóbb szembe találja magát a biga fogalmával. Ez a jellegzetesen olasz előtészta nem más, mint egy lisztből, vízből és kevés élesztőből készült alap, amelyet a végső tészta összeállítása előtt hagynak hosszasan érni. Első…
szeptember 16., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Mi az a biga, ami igazán tökéletessé teszi a nápolyi pizzát?
Hamu és Gyémánt

Budapesten az ősz idén is a gasztronómia és a kreativitás találkozásáról szól. A város legjobb éttermei izgalmas programokkal készülnek, ahol az ízek, a látvány és a szórakozás tökéletes összhangban jelenik meg. A kínálatban szerepel edukatív kávékóstoló, exkluzív születésnapi vacsora…
szeptember 15., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Az ízek megszállottjainak – TOP 5 őszi gasztronómiai…
Hamu és Gyémánt

A francia cukrászat a világ egyik legnagyobb hatású konyhaművészeti irányzata: desszertjei nem csupán édes élményt adnak, hanem kultúrtörténeti nyomokat is hordoznak. Olyan édességekről van szó, amelyeket születésük óta legendák, történetek és apró titkok lengik körül, és amelyek azóta is…
szeptember 15., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
Macarontól a madeleine-ig: 5 francia desszert legendás…
Oláh-Bebesi Borbála

Ahogy beköszönt az ősz, és egyre csípősebb a levegő, sokan vágyunk olyan melengető ételre, ami nemcsak finom, hanem a szervezetünk védekezőképességét is támogatja. A thai kókusztejes leves, vagyis a tom kha kai pontosan ilyen: krémes, pikáns és illatos fogás, amely tele van friss fűszerekkel és…
szeptember 14., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Az őszi megfázás ellen is tökéletes a thai kókusztejes…
Hamu és Gyémánt

Az ősz beköszöntével minden évben visszatér a pumpkin spice-őrület, ám egy friss kutatás szerint a közösségi médiában egészen más ízek uralják a kávés trendeket.
szeptember 13., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Vége a pumpkin spice-őrületnek? Nem ez a legkedveltebb…
Hamu és Gyémánt

A szeptember beköszöntével ismét az almaé a főszerep – ilyenkor is sokan hajlamosak a bolti almaszószhoz nyúlni, pedig az otthon készült változat összehasonlíthatatlanul finomabb. Ráadásul könnyedén átalakíthatjuk a saját ízlésünknek megfelelően: mi döntjük el, hogy mennyi cukor kerüljön bele…
szeptember 11., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Pofonegyszerű almaszósz, ami cukor nélkül is mennyei…
Hamu és Gyémánt

Bár a közhiedelem szerint a spenót és a hús a legjobb vasforrások, egy friss kutatás alapján érdemes újragondolnunk a vasbevitelünket.
szeptember 10., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
Egy kutatás szerint az egyik eperfajtában találjuk a…
Oláh-Bebesi Borbála

Kevés süteménynek van olyan meseszerű eredettörténete, mint a kagyló alakú, könnyű teasüteménynek, vagyis a madeleine-nek. A francia édesség ma már szinte minden kávéházban ismert, ám születése egy egyszerű szolgálólánynak és egy királyi vendégségnek köszönhető.
szeptember 09., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Egy szolgálólánynak köszönheti hírnevét az egyik kedvenc…
Hamu és Gyémánt

Szeptember 14-én, vasárnap 11 és 14 óra között a Főőrség Étterem és Kávéházban egy felejthetetlen Sunday Brunchra várnak bennünket a Budapest Borfesztiválon. Egy délelőtt, amikor a gasztronómia és a prémium pezsgők világában merülhetünk el – elegánsan, mégis otthonos hangulatban.
szeptember 09., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Pezsgő, gourmet élmények és élőzene – Sunday Brunch a…
Hamu és Gyémánt

A bolti ketchup kétségtelenül kényelmes, de az otthon készített változat sokkal ízletesebb, egészségesebb, és meglepően egyszerű elkészíteni is. Egy lassúfőző segítségével, minimális munkával és néhány alapvető szabály betartásával tökéletes állagot és gazdag ízt érhetünk el.
szeptember 08., 2025 ● Hamu és Gyémánt
7 tipp, hogy tökéletesen sikerüljön a házi ketchup
Hamu és Gyémánt

A Michelin Guide legfrissebb válogatásában egy apró baranyai település vendéglátóhelye is helyet kapott a világ élvonalában. A gasztronómiai kalauz 18 borászat-éttermet sorolt a legjobbak közé, amelyek egyszerre kínálnak különleges fogásokat és páratlan környezetet.
szeptember 07., 2025 ● Hamu és Gyémánt
2000 fős magyar kisváros étterme is bekerült a világ…
Hamu és Gyémánt

A bolti majonéz hosszú évek óta ott áll a hűtőszekrények polcain – krémes, zselés állagával és jól ismert kék kupakjával. Csakhogy aki egyszer elkészíti otthon, az szinte biztosan másképp tekint majd erre a szószra. A házi majonéz ugyanis nemcsak frissebb és ízletesebb, de olyan krémes állagot ad…
szeptember 07., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ezzel az alig 2 perces trükkel tökéletes házi majonézt…
Hamu és Gyémánt

Az ősz beköszöntével a sütőtök, a fahéj és az alma illata tölti meg a konyhákat, és ilyenkor szinte kihagyhatatlan desszert az almás pite. A legtöbb recept hosszadalmas előkészítést igényel, hiszen sokan előfőzik a gyümölcsöt, hogy elkerüljék a vizes tölteléket. Van azonban egy egyszerűbb és…
szeptember 06., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ezzel a furcsa trükkel sokkal jobb lehet az idei almás pite
Hamu és Gyémánt
szeptember 05., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Az ősz különleges illata: a sütőtökfűszer, ami már 400 éve…
Hamu és Gyémánt

Ki ne bosszankodott volna már azon, hogy a tükörtojás szétesik, vagy a sárgája nem olyan, mint kellene? Van rá megoldás – ráadásul egyszerűbb, mint hinnénk. Legyen szó lágyabb vagy közepesen átsült változatról, ezzel a néhány trükkel mindig tökéletes lesz az eredmény!
szeptember 04., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ezzel a módszerrel mindig tökéletes lesz a reggeli…
Hamu és Gyémánt

A Michelin-ajánlott VIRTU Restaurant különleges gasztronómiai programmal indítja az őszi szezont. Szeptember 7-én és 14-én, vasárnap kerül megrendezésre az első két VIRTU Sunday Roast, amely egyedülálló módon ötvözi a klasszikus vasárnapi asztal ízeit, a közösségi étkezés élményét és a főváros…
szeptember 03., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Új gasztronómiai hagyomány Budapesten: indul a VIRTU Sunday…
Hamu és Gyémánt

A matcha az elmúlt évtizedben lassan, de biztosan a világ egyik legnépszerűbb kávéalternatívájává vált – ma már ugyanolyan természetességgel kérünk zabtejes matcha lattét a kedvenc helyünkön, mint flat white-ot. Ezzel csak egyetlen probléma van: a globális matchatermés a töredéke az évente…
szeptember 03., 2025 ● Gerlei Dávid
A matcha diadala és dilemmája: hogyan lett szertartásból…
Gerlei Dávid

Bár a pizza a világ egyik legközkedveltebb étele, otthoni elkészítésétől sokan megrettenünk – mondván, túl nagy kihívás egy igazán roppanós, mégis puha pizzatésztát összehoznunk. Az alábbi recept éppen ebben kíván segítséget nyújtani. Mutatjuk is, mit kell tenned egy tökéletes pizzatésztához.
szeptember 02., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Akár 3 óra alatt is könnyedén összedobhatjuk a legjobb…
Hamu és Gyémánt
