szeptember 30., 2025  ●  Gasztronómia

Miért érdemes ZAX csokoládéval megajándékozni önmagunkat és másokat? (X)

Mindig rohanunk, ezért különösen fontos, hogy időnként megálljunk egy pillanatra. Hogy legyen alkalom nyugodtan átgondolni, merre is tartunk, és hogyan tovább. Legyen szó baráti, családi vagy munkahelyi összejövetelről – de akár egy csendes, önmagunknak szánt estéről is –, a ZAX csokoládék…

Hamu és Gyémánt
szeptember 30., 2025  ●  Gasztronómia

Seperc alatt elkészül a legtökéletesebb sült sütőtök – receptek!

A sütőtök nélkülözhetetlen az igazi őszi hangulathoz. Szerencsére egy nagyon sokoldalú élelmiszerről van szó, amit könnyedén be tudunk építeni az étkezéseinkbe: az édes és sós ételekhez egyaránt remekül illik, emellett laktató, mégis könnyen emészthető. Cikkünkben két különleges elkészítési módot…

Hamu és Gyémánt
szeptember 24., 2025  ●  Gasztronómia  ●  Hamu és Gyémánt

Budapest egyik legkedveltebb olasz éttermének „kistestvére” lett: itt az ANTON by Alelí

Képzeljük magunkat egy hangulatos trattoriába. Egy asztal mellé, fonott háttámlájú székbe. Paradicsomlevest eszünk, és azt gondoljuk, ehhez foghatót még sosem kóstoltunk. Aztán pizzát rendelünk – például mortadellásat – végül megízleljük a proseccós citromsorbet-t. Kellemes gondolat, ugye? A jó…

szeptember 24., 2025  ●  Gasztronómia  ●  Hamu és Gyémánt

Örök klasszikus: így készül a fordított ananászos torta

Az aranyló karamell, a gyümölcsök és a könnyed piskóta miatt a fordított ananászos torta nem véletlenül vált generációk kedvencévé. Bár az elkészítése elsőre kicsit trükkösnek tűnhet – hiszen fejjel lefelé kell megsütnünk –, valójában egyszerű és látványos desszert, amivel könnyű sikert aratni.

szeptember 23., 2025  ●  Gasztronómia

Két szakácssapkával díjazta a Gault&Millau a La Vie gourmet…

szeptember 23., 2025  ●  Gasztronómia

Meglepő, hogy milyen módszerrel tárolható legtovább a banán

szeptember 22., 2025  ●  Gasztronómia

Wolfgang Puck tökéletes Negronija – különleges kóstolómenü…

szeptember 22., 2025  ●  Gasztronómia  ●  Hamu és Gyémánt

Még mindig csak kevesen ismerik, pedig igazi vitaminbomba: ezért fogyasszunk mindennap búzafüvet

A búzafű nemcsak a smoothie-k és gyümölcslevek trendi hozzávalója, hanem komoly egészségügyi előnyöket is tartogat: segíthet csökkenteni a koleszterinszintet, és mérsékelheti a daganatos betegségek kockázati tényezőit. Az ókori Egyiptomban szent növényként tartották számon – hatásai pedig…

A legfontosabb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzáférhetőségi eszközök