űrhajós a marson

Elon Musk több száz ember halálára számít a Mars-utazások során

Elon Musk 2050-re egymillió embert küldene a Marsra, ám nem titkolja, ennek súlyos ára lesz.


A SpexeX által tesztelt Starship rakéta hamarosan alkalmas lesz arra, hogy embereket szállítson a Marsra. Bár a cég még nem épített hozzá űrhajót az utasoknak, Musk elmondta, hogy 10 éven belül 1000 vagy évente 100 rakétát kívánnak megépíteni a SpaceX dél-texasi központjában.

A napokban végre is hajtották a Starship második sikeres tesztjét:

Musk emellett kijelentette, ha elkészül az űrhajó, évente 1000 járatot indítana a Marsra vagy naponta körülbelül hármat, hogy elérje az egymillió fős célt. Minden utazáson 100-300 ember vesz majd részt, akik később a marsi város polgárai lesznek, amelyet maguknak is kell felépíteniük.

Az még mindig bizonytalan, hogy pontosan mit is tennének az emberek az ottani városban, de Musk tweetje szerint:

"Nagyon sok munka lesz a Marson!"

A SpaceX vezérigazgatója szerint nem az emberek eljuttatása a bonyolult feladat, hanem egy önfenntartó város kiépítése a vörös bolygón, ahol képesek az emberek életben maradni.

Musk nem finomkodott: az utazások rendkívül kockázatosak lesznek, különösen a korai szakaszban, mivel „jó esély van" arra, hogy az egyes félresikerült küldetések során az utasok meghaljanak. De ha sikerül eljutniuk, akkor „óriási dicsőség" lesz nekik.

A tervezett orbitális repülés miatt az út csak kétévente egyszer lehetséges, ezért a SpaceX-nek meg kell oldania, hogy a Marsra utazók két évig képesek legyenek fenntartani magukat.

Musk szerint már 2019-hez képest is villámtempóban haladnak, és hamarosan megkezdődhetnek a gyártási folyamatok.

(Tech Times)

Related Articles From Your Site
A figyelmetekbe ajánljuk