Akár a filmekben – szerencsére tesztrepülés volt, és nem volt veszélyben senki.

Elon Musk egyik álma, hogy az emberiség a Naprendszeren belüli égitestekre könnyen eljuthasson. Erre a célra kezdték el fejleszteni a SpaceX 2012-ben az újgenerációs szupernehéz Starhip nevű rakétarendszerét. Musk elsősorban a Marsra szeretné repültetni, majd kolonizálni az embereket a fejlesztés segítségével – még ha ez több száz ember halálával is jár.

A második sikeres teszt után – ahol nagyjábol 150 méter magasba küldték fel a fejlesztést –, most jött a harmadik komolyabb: 12,5 km-es magasságba küldték volna fel a rakétát.

A fellövést december 8-ra tűzte ki a SpaceX, és az utolsó pillanatokig minden rendben is haladt. Azonban közvetlen az indítás előtt, az úgynevezett T-1 másodpercnél lefújták a tesztet, mivel a Starship Raptor hajtóműve hibát jelzett.

Minderről videó is készült.

A pontos okot még vizsgálja a cég, de valószínűleg a sikertelen kísérlet nem bizonytalanítja el Elon Muskot abban, hogy megépítse álmai űrhajóját.

(Independent)

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk