Óriási médiavisszhangot váltott ki 2018 februárjában az Elon Musk vezette SpaceX, amikor egy hatalmas show keretében útjára engedték a Falcon Heavyt.


Bár már önmagában a rakéta űrbelövése is nagy dolognak számított, mégis mindannyian inkább arra emlékszünk, hogy a hatalmas szerkezeten utazott egy vörös Tesla Roadster, illetve a benne ülő Starman nevű bábu is.

Az autó és utasa azóta is az űrben száguldoznak, sőt gyakorlatilag már a Mars közelében járnak – tudjuk meg a Space beszámolójából, melyből az is kiderül, hogy

a Tesla és Starman október 7-én 8 millió kilométerre voltak a vörösbolygótól. A kocsi mozgását figyelő oldal szerint 557 földi nap alatt kerülik meg a Napot, valamint eddig több mint 2,1 milliárd kilométert tettek meg.

A Tesla a következő néhány millió évben a Földbe vagy a Vénuszba csapódhat, de sokkal valószínűbb, hogy darabjaira hullik szét az űr extrém hatásai miatt.

Friss

A virtuális valóság révén megismerhetjük az emberi pszichét is?

A virtuális valóság biztos pont lehet az emberismeretben a jövőben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk