Elon Musk
Getty Images

Elon Musk most éppen a föld alatt tesz csodát

A Tesla és a SpaceX vezére újabb őrült ötlete valósul meg a közeljövőben.


Elon Musk 2016-ban megalapította Boring Company céget, azzal a céllal, hogy a túlzsúfolt városok közlekedését csillapítsa, miután nem bírta tovább nézni szülővárosában, Los Angalesben zajló „lélekromboló forgalomat". A probléma megoldásához szokásosan nem a legegyszerűbb utat választotta: a városokon átívelő alagutakat fúrna, akár különböző szintekkel.

Musk ismét különcködik, hiszen míg a legtöbb vállalat a levegőben, azon belül is a repülő autókban látja a megoldást, addig a Tesla-alapító „annyi alagutat építene, amennyi lehetséges", amit bármelyik város megteheti majd, hiszen a felhőkarcolók alapzata alá tervez.

Az újfajta közlekedési vonal elképesztő hasznos lehet a jövőben. A 15 perces utat 1 percre rövidítené le, amit az autók közel 250 kilométer per órás sebességgel tehetnek meg a síneken futó szerkezeten. Hogy Musk ismét nem a levegőbe beszél, jól bizonyítja, hogy már 2018-ban bemutatta az első alagutat, amit a Las Vegas Convention Center alá fúrt.

Most pedig Twitteren jelentette be, hogy az azóta eltelt két évben szinte teljesen kész az elektromos autókra tervezett Loop-alagút, amiben egyszerre 16-an utazhatnak majd. Az alagút Las Vegas legforgalmasabb útján, a kaszinókkal teli Las Vegas Strippen is keresztülhalad, egészen a Convention Centerig. Az említett 15 perc helyett csupán 1 perc lesz az út.


A Boring Company és Musk a közeljövőben szeretne Los Angeles és Las Vegas több pontján is hasonló fúrást végezni, de tervek között van a két város összekötése is.

(Independent)

A figyelmetekbe ajánljuk