A japánok nem viccelnek: két hét után felszállt a repülő autójuk
Youtube/eVTOL

A japánok nem viccelnek: két hét után felszállt a repülő autójuk

Még csak két hete írtuk meg, hogy a japán kormány 2023-ra bevezetné a repülő autók használatát az országban, de már végre is hajtották az első sikeres tesztet, amire eddig még nem volt példa. Videó!


A járműveket fejlesztő SkyDrive a Toyota tesztpályáján küldte a levegőbe a SD-03-as modelljét, és a videókból úgy tűnik minden rendben ment.

Jól látszik, hogy méretében tényleg nem különbözik egy nagyobb autótól, nyolc motorral működik a nagyobb biztonság érdekében. A SkyDrive a következő teszteket már a tesztpályán kívül szeretné végrehajtani, és ha így haladnak, tényleg pár éven belül forgalomba állhat az SD-03.

A japánok célja, hogy a mára már elviselhetetlen tokiói dugókat csillapítsák, illetve a nehezen megközelíthető, távoli helyszínekre is egyszerűen eljuthassanak a lakók a repülő autók segítségével. A kormány célja, hogy 2050-re Tokió minden lakója tömegközlekedés-szerűen használhassa a SkyDrive fejlesztését, és 10 percen belül eljuthassanak a város bármely kerületébe.

Az őrült tempó részben annak is köszönhető, hogy az egész világon felpörgött a repülő autók fejlesztése. Japán után Amerikában is rögtön bejelentették, hogy engedélyezik a használatukat, de a Boeing, az Uber vagy az Airbus is gőzerővel dolgozik.

Ebben az évtizedben a repülő autók piaca elérheti az ezer milliárd dolláros határt is. A japánok is újabb közlekedési forradalmat emlegetnek, amit egyenesen a Henry Ford által megalkotott legendás Ford T-modell hatásához viszonyítanak.

Forrás: CNN

A figyelmetekbe ajánljuk