repülő autó

2023-tól jönnek a repülő autók

A japánok célba vették az égboltot, mint új, kihasználatlan közlekedési teret.rep\u00fcl\u0151 aut\u00f3

SkyDrive

Az ország célja, hogy a mára már elviselhetetlen tokiói dugókat csillapítsák, illetve a nehezen megközelíthető, távoli helyszínekre is egyszerűen eljuthassanak a lakók a repülő autók segítségével.

Nem viccelnek: újabb közlekedési forradalmat terveznek, amit egyenesen a Henry Ford által megalkotott legendás Ford T-modellhez viszonyítanak.

rep\u00fcl\u0151 aut\u00f3

SkyDrive

A tervek szerint az elkészült repülő autók (eVTOL-ok) először csak a gazdagabb réteg számára lennének elérhetők (mint a helikoptereknél) a magas piaci ára miatt, de idővel, ahogy költséghatékonyabbá válik a kivitelezés, mindenki számára elérhetővé tennék.

A kormány célja, hogy 2050-re Tokió minden lakója tömegközlekedés-szerűen használhassa a SkyDrive nevű japán startupot, és 10 percen belül eljuthassanak a város bármely kerületébe. Az „autó" négy pontján két-két propeller helyezkedik majd el, amit akkumulátor fog hajtani, és egy töltéssel több tíz kilométert is tud majd repülni 100 km/h-s sebességgel.

Azért akad pár rivális a világ minden pontjáról: olyan cégek, mint a Boeing, Uber vagy az Airbus is gőzerővel dolgozik az első forgalomba helyezhető repülő autón, és a Morgan Stanley elemzése szerint már ebben az évtizedben elérheti az ezermilliárd dolláros határt az új fejlesztések piaca.

Forrás: designboom

A figyelmetekbe ajánljuk