Szeretnél légdeszkázni, mint Marty McFly? Most potom 131 millióért megteheted!
Fotó: Gravity Industries

Szeretnél légdeszkázni, mint Marty McFly? Most potom 131 millióért megteheted!

Ahogy a kultikus filmtrilógiában, úgy most a valóságban is légdeszkán repült Marty McFly. Mellette pedig ott robogott az alumíniumkarosszériás DeLorean.


Ezúttal egy gyakorlott pilóta alakította a filmhőst, mégpedig a jelenettel egyező ruhában, talpa alatt a légdeszkával. Figyeltek a részletekre is: a cipő meg a sapka is méltó volt az eredetihez. Ám valóban működőképes légdeszkát azóta sem sikerült gyártani (eltekintve a fémlap fölött lebegő elektromágneses kütyütől). Ezért volt szükség olyan pilótára, aki járatos a „jet suit", vagyis a sugárhajtásos öltözék kezelésében.

Sam Rogers jól tud repülni ezzel a különleges eszközzel, ráadásul annak elkészítéséből is derekasan kivette a részét. A fiatalember vezető 3D tervező a világ leggyorsabb „repülő öltönyét" készítő angol cégnél (Gravity Industries). Aki szeretné utánozni a mutatványt, tegyen félre egy kis bátorságot és pénzt, mivel a jet suit ára 340 ezer font, ami több mint 131 millió forint. Ebben még nincs benne a jelmez és a DeLorean költsége…


A figyelmetekbe ajánljuk