Tudtad, hogy Ben Stiller is hajtott Marty McFly szerepére?

Sőt a nálunk főleg a Két pasi meg egy kicsi főszerepéből ismert Jon Cryer is volt a meghallgatáson. Akkoriban még egészen másként nézett volna ki a film, például nem volt még benne az ikonikus Delorean.


A Vissza a jövőbe idén lett 35 éves, ennek örömére pedig ősszel megjelenik egy különleges BluRay kiadás a filmből. Az extrák között pedig van egy interjú ismert színészekkel, akik szóba kerültek Marty szerepére.

Teljesen máshogy indult

Azt eddig is tudtuk, hogy eredetileg Eric Stoltz kapta meg a szerepet, de annyira elégedetlenek voltak vele, hogy menet közben cserélték le Michael J. Foxra. Az extrából viszont kiderül, hogy Ben Stiller és a Két pasi meg egy kicsiből ismert Jon Cryer, de még Billy Zane is pályázott a szerepre sok más, akkoriban menő fiatal színész mellett. Stiller és Cryer Twitteren meg is egyezett abban, hogy egyikőjük sem jelentett veszélyt Foxra, annyival jobb volt náluk.

Cryer szintén ugyanott azt is felidézte, mennyire más volt a film sztorija még akkor, amikor ő jelentkezett a szerepre.

Azzal kezdődött, hogy Marty McFly a Harmadik típusú találkozások főcímzenéjét játssza elektromos gitáron, miközben éppen a filmet kalózkodja le egy VHS kazettára. Az időgép pedig nem volt még Delorean, aminek 88 mérfölddel és 1,21 gigawattos erővel kellett mennie, hanem... nos... simán csak egy időgép volt, amihez atomreaktor kellett, a titkos hozzávaló pedig a Coca-Cola volt. Esküszöm! Az utolsó jelenetben pedig nem volt óratorony, meg villámlás, Martynak csak be kellett osonnia egy atombomba-tesztelő bázisra, hogy nukleáris energiát lopjon. A tesztbázis tele van kertesházakkal, tele manökenekkel, hogy azokon teszteljék, milyen hatással van egy bomba egy amerikai városra, egy kísérteties jelenetben itt találja magát egy ponton.

Az utolsó jelenetben kiönti a kóláját, úgyhogy újat kell szerezzen ahhoz, hogy időutazni tudjon. Egy ponton rájön, hogy túl kell élnie egy nukleáris robbanást, ami elől egy hűtőbe menekül és abban vészeli át. Ha ismerős lehet a jelenet, a film producere, bizonyos Steven Spielberg továbbvitte az ötletet az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságába.

A figyelmetekbe ajánljuk