Nincs pilóta, nincs probléma. Te beülnél egy pilóta nélküli gépbe?


Az Xwing cég sikeresen bemutatta az első pilóta nélküli repülőgépét nagyközönség előtt. A vállalat a NASA pilóta nélküli légijármű-projektjének része, mellette együttműködik az Egyesült Államok légügyi hatóságával is (FAA), amelytől már meg is szerezték a szükséges engedélyeket a későbbi utakhoz.

A Cessna 208B Grand Caravan típusú repülőn több ember is tartózkodott a tesztrepüléskor, köztük a tartalékpilóta, de nem kellett beavatkozni. Többször is magától szállt fel, majd landolt a gép.

A cég a tervek szerint elsősorban rövidebb utakon, rakományszállításra használná az új technológiát, mivel tudja, hogy az utasok nem szállnának fel egyik pillanatról a másikra egy pilóta nélküli repülőgépre.

A projekt különlegessége, hogy az Xwing egy olyan szoftvert tervezett, ami bármelyik repülőgépbe beszerelhető, így a már meglévő gépeket nem kell lecserélni, és ha igény van rá, pillanatok alatt beüzemelhető a rendszer.

Friss

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk