repülő autó
Az eredményeket látva, kifejezetten az élmezőnyben jár az AirCar a repülő autók piacán.

Újabb repülő autó hajtott végre sikeres tesztrepülést. Ezúttal meglepően nagy távot, Nyitra és Pozsony reptere között repült keresztül a BMW-motorral hajtott AirCar elnevezésű prototípus. Külön érdekesség, hogy az AirCar normál, benzinkúton is kapható benzinnel működik.

A találmány Stefan Klein nevéhez fűződik, és ahhoz képest, hogy egy prototípusról van szó, egészen nagy távolságot képes megtenni: az AirCar 1000 kilométert képes repülni 2500 méter magasan. Klein elmondása szerint a repülő autó már 40 repülési órán van túl.

A járműnek külön kifutó kell a felszálláshoz, és 170 kilométer per órás sebességre képes. Két ember szállítására alkalmas, a súlylimit pedig 200 kilogramm. Az autóból repülővé való átalakulása 2 perc 15 másodpercig tart.

A videón látható tesztrepülést Klein hajtotta végre hétfő reggel, aki szerint „normális" és „nagyon kellemes" élmény volt.

Az AirCar mögött álló Klein VisionVision vállalata szerint ahhoz, hogy a prototípus megvalósuljon két évre volt szükség és kevesebb mint kétmillió euró kellett hozzá. A vállalatnak nem titkolt célja belépni a repülő autók piacára, amely az utóbbi időben rohamtempóban fejlődik.


A figyelmetekbe ajánljuk