Vannak, akiknek mindene a repülés és nem tudnak az élmény nélkül létezni sem. Nekik találták ki az „egy helyben" repülést.


Ezek az utak gyakorlatilag sétarepülések. Lényegük, hogy az utasok felszállnak a gépre, majd alacsony repülési magasságon, helyben utaztatják őket, hogy jobban rálássanak a helyi nevezetességekre.

A nemzetközi repülőtéri forgalom 97,5%-a Ázsiában történt a járvány előtt. Ezért vezették be Tajvan egyik legnagyobb repülőterén, a Taojüan nemzetközi repülőtérén az úgynevezett „utazást a semmibe" vagy más néven „megrendezett repüléseket".

Az ilyen jellegű sétarepülések már több országban is elérhetőek, többek közt Japánban is, de nemrég az ausztráliai Qvantas légitársaság is néhány perc alatt értékesített egy fedélzetnyi ilyen jegyet.

"Az embereknek egyszerűen hiányzik a repülés. Vannak, akik eddig hetente repülőn ültek"

– mondta a légitársaság ügyvezető igazgatója, Alan Joyce.

A másik előnye ezeknek az utaknak, hogy a pilóták megtarthatják a szakszolgálati engedélyüket. A pilóták és a személyzet folyamatosan felügyeli a biztonságos repülési feltételeket, és kifejezetten ajánlják a maszk viselését a kabin területén.

Attól eltekintve, hogy nagyon népszerűek lettek ezek a járatok, eléggé megosztóak is egyben: a kritikusok szerint feleslegesen nagy a környezetkárosító hatásuk – mutatta rá a Now This videója.

Friss

MIT

Olyan arcmaszkot terveznek, ami elpusztítja a koronavírust

A hagyományos arcmaszkok ugyan hatékonynak bizonyultak a koronavírus terjedésének mérséklésében és csökkentik a fertőzés kockázatát, azonban nem nyújt száz százalékos védelmet. A Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói azonban egy lépéssel többet szeretne: olyan maszkot, ami inaktiválja a vírusokat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk