Egészen elképesztő kísérlettel mutatták be Kínában, hogyan működhetne a teljesen kerozinmentes repülőgép-hajtás.


Egy cseppnyi kerozin se kell a plazmasugaras hajtóműhöz, csak áram. Az összetorlódott levegőt mikrohullámokkal „plazmásítják" (ionizálják), és ennek kiáramlása egyszer majd repülőgépet hajthat. A Wuhani Egyetem technológiai tagozatának kutatói (igen, azé a városé, ahonnét a világjárvány elindult) május elején tették közzé a fenti elven alapuló kísérletüket. Az általuk épített prototípusból egy 2,4 centi átmérőjű üvegcsövön át áramlik ki a levegőből generált plazma, ami egykilós vasgolyót tudott megemelni. Márpedig ez méretarányosan megfelel annak a teljesítménynek (tolóerőnek), amit egy utasszállító repülőgép sugárhajtóműve produkál. Egyébként a mikrohullámokat ugyanúgy állították elő, mint a háztartási mikrosütőkben, csak egy ipari kapacitású eszközzel (ami szintén ún. magnetron). De arra még jó darabig várni kell, amíg valódi repülést végeznek egy plazmasugár-hajtású elektromos géppel.

Ja és hogy ez miért érinti majd chemtrail hívőket? A chemtrail (chemical trail azaz vegyi csík) egy egészen fura összeesküvés elmélet, melynek hívei azt állítják, hogy a chemtrail-repülőgépek titokban mérgező vegyi anyagokat permeteznek (a repülőgépek útvonalán ezért látunk fehér csíkot), így megmérgezik és butítják a lakosságot (Wikipédia). Így most jöhetnek az újabb fals konteók a plazmáról is...


Friss

Titkos kódok a Netflixen, melyekkel még több filmre bukkanhatsz

Netflixezni nehéz. Igen, nehéz. Megannyi alkotás közül kiválasztani a megfelelőt szinte képtelenség. Este ledőlsz a kanapédra és elhatározod, hogy egy fárasztó nap után megnézel valami jó kis filmet, majd eltelik fél óra és még mindig nem tudod mit nézz. Nem találod a megfelelőt, de talán ezzel a segítséggel könnyebb lesz.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk