Meghackelték a világ leghatalmasabb embereinek Twitterét

Egy kriptovalutás csalást reklámoztak egy halom nagy fiókon keresztül: Jeff Bezos, Barack Obama, Elon Musk és az Apple hivatalos Twittere is érintett.


Sose látott hackelési hullám söpört végig Twitteren, hackerek számtalan kriptovalutával foglalkozó oldal felhasználói fiókja mellett olyan hatalmas követőszámú fiókokba is betörtek, mint Jeff Bezos, Bill Gates, Barack Obama, Elon Musk, Joe Biden, Warren Buffet, Kanye West, vagy éppen az Apple hivatalos Twitter oldala – számol be az esetről a Gizmodo.


Gizmodo/Twitter
Nagyon sokan bedőltek az átverésnek

Gizmodo/Twitter

A hackerek egy kriptovalutás átverést posztoltak minden feltőrt fiókra, ami azt ígérte, hogy ha egy bizonyos címre a felhasználók pénzt küldenek, akkor jótékonyságból a dupláját fogják visszakapni. Elég átlátszónak tűnik, de sokakat mégis sikerült megtéveszteni, Musk és Gates tweetjére 59 ezer dollár, vagyis majdnem 18 millió forintnyi utalás érkezett eddig.

Reakcióként a Twitter letiltotta a nagy fiókok posztolási képességét, közleményükben azt írják, hogy nyomoznak már, hogyan fordulhatott ez elő. Sokkal valószínűbbnek tűnik egyébként, hogy a Twitter szervereire jutottak be a hackerek, mintsem egyenként sikerült feltőrni az összes nagy fiókot. Amennyiben ez bebizonyosodik, az elég nagy biztonsági problémát leplezhet le a közösségi média óriás rendszerében.


A legtöbb nagy fiók már törölte a hackerek által posztolt tweeteket, de képernyőfotók továbbra is keringenek ezekről az oldalon, amik továbbra is képesek megtéveszteni embereket.

A figyelmetekbe ajánljuk