A Facebook mégsem indítja el saját TikTokját

A Facebook mégsem indítja el saját TikTokját

Évekig egyeduralkodóként lógathatta lábait a közösségi oldalak nem létező trónján a Facebook, aztán 2018-ban a TikTok egyesült a musical.ly -vel és a nyugodt napok véget értek, a videókra specializálódott közösségi oldal ugyanis szinte minden rekordot megdöntött. A Facebook azóta szeretne valami hasonlót a piacra dobni, de ez úgy néz ki, nem fog nekik összejönni.


A TikTok klónjaként is emlegetett, Lasso nevet viselő kísérleti alkalmazásuk fejlesztését és így magát az egész szolgáltatást például július 10-én teljesen leállítják – tudhatjuk meg az iparágiszivárogtató, Josh Constine Twitter-bejegyzéséből, melyből az is kiderül, hogy a felhasználókat egy értesítésen keresztül tájékoztatták.


A Facebook közleménye szerint, a Lasso-val kapcsolatos visszajelzések alapján döntöttek úgy, hogy nem áldoznak többet az applikáció fejlesztésére, ám tapasztalataikat felhasználják majd egy másik, videókra specializálódott alkalmazásnál.

A szintén 2018-ban indított Lasso csak pár országban, az Egyesült Államokban, Kolumbiában, Mexikóban, Chilében, Peruban, Ecuadorban, valamint Uruguayban volt elérhető. Az anyavállalat eredetileg a fiatalabb generációt szerette volna megszólítani ezzel az alkalmazással, hiszen az ő körükben a legnépszerűbb a TikTok.

A figyelmetekbe ajánljuk