ratattouile l'ecsó

Egy TikTokon született L'ecsó musicallel 1 milliót gyűjtöttek bajbajutottaknak

Az eredetileg közösségileg, a TikTokon létrejött zenés darab Broadway köntöst is kapott színpadi sztárokkal.


Ahogy a legtöbb dolog az interneten, ez is teljesen random történt. Egy TikTok-felhasználó feltöltött egy vicces videót, amiben éppen szerelmesdalt énekel álmai patkányának, Remynek a L'ecsóból. A videó egyszerű, vicces, ráadásul a készítője meglepően meggyőzően is énekli azt a kábé két sort, amit írt.

Ez akár ennyiben is maradhatott volna, de jó poénnak tűnt az embereknek különböző musicalbetéteket írni a L'ecsó című filmhez, míg végül közösségileg a platformon összeállt egy egész musical 1 perces videókból és teljesen saját, a projekthez készült dalokkal, a L'ecsó ugyanis nem egy zenés film, ha esetleg ez az információ kimaradt volna. Gyakorlatilag fiatalok írtak egy teljesen saját musicalt a Pixar animációjának sztorija alapján.

De itt még nincs vége a dolognak. A végeredmény ugyanis olyannyira jól sikerült, hogy egy halom Tony-díjas Broadway-előadó úgy döntött, hogy színpadra is viszi, amit alkottak, méghozzá professzionális kórussal, színpadképpel, meg díszletekkel. A főszereplő patkányt pedig Titus Burgess alakítja benne, akit az Unbreakable Kimmy Schmidt című sorozatból ismerhetünk.

Az előadást megnézheted ingyen YouTube-on, erre a linkre kattintva pedig pénzért kölcsönözhető is, a kölcsönzés árával pedig támogathatjuk a bajba jutott színészeknek és különböző előadóművészeknek segítő The Actor's Fundot. A L'ecsóból készült TikTok-musicalből készült Broadway-musical ugyanis kifejezetten ezért a célért jött létre, jótékonyságból. Eddig pedig több, mint 1 millió dollár jött már össze.

(Forrás: Dazed)

A figyelmetekbe ajánljuk