Hamarosan pénzt is lehet keresni TikTokon

A legtöbb videós oldalón a tartalomgyártók ha elég sikeresek, bevételre tehetnek szert a videóikkal valamilyen formában, ez alól a TikTok volt az egyik kivétel. Ez nem sokáig marad már így, augusztustól már jelentkezni is lehet partneri programra.


Míg YouTube-on és Twitchen is pénzt lehet keresni videókkal, az egyre népszerűbbé váló TikTok egyáltalán nem fizetett eddig, még a legnépszerűbb tartalomgyártóinak sem. Ez most változni fog, a cég ugyanis létrehozott egy 200 millió dolláros alapot, amiből a jövőben finanszírozni fogja majd a platformja legismertebb tartalomgyártóit, ezt az alapot pedig idővel bővíteni szeretné mégtöbb pénzzel – írja a Verge.

A rendszer úgy fog működni, hogy aki elmúlt már 18, rendszeresen gyárt a platformra videókat és elér egy bizonyos, egyelőre a cég által még nem tisztázott mennyiségű követőszámót, az jelentkezhet a cég partneri programjába, ezután pedig rendszeresen kap majd egyelőre még meg nem határozott összegű pénzt. A fizetések gyakoriságát se árulta el egyelőre a vállalat közleménye, ahogy azt se, hogy van-e valamiféle limit, hogy hány embert tudnak fizetni a program révén, de augusztustól már lehet rá jelentkezni, egyelőre még csak az Egyesült Államokban.

A figyelmetekbe ajánljuk