Ugyan az Youtube kihagyta visszatekintését 2020 eseményeiről, a Twitter másképp döntött: a közösségi oldalon #ThisHappened hashtaggel összefoglalta 2020 legjeit.


A Twitter a hétfői blogbejegyzésében bemutatta az év legkedveltebb tweetjeit, a legnépszerűbb hashtageket, a legtöbb retweetelt felhasználót és a legtöbbet használt emojit is.

2020 legtöbbet használt hashtagje nem meglepő módon a # COVID19 volt. Az második legnépszerűbb a #BlackLivesMatter, amit a nyáron kezdődő amerikai tüntetések miatt használtak a felhasználók. A harmadik a #StayHome lett, amivel a twitterezők a távolságtartás fontosságára hívták fel a figyelmet a koronavírus terjedésének megfékezéséért.

Az első és a második legtöbbet tweetelt személy Donald Trump és a nemrég friss amerikai elnöknek megválasztott Joe Biden voltak. A harmadik helyen George Floyd, őt követte a helikopterbalesetben elhunyt Kobe Bryant, majd Barack Obama és a K-pop-banda, a BTS.

Twitter

A legnépszerűbb hangulatjelek első két helyezettje jól leírja az évet: a sírva nevetős és szimplán sírós fej volt az első és a második.

Twitter

2020 nagyrészt tragikus eseményei ellenére a Twitter megjegyezte, hogy a felhasználók rengeteg pozitív üzenetet közvetítettek a közösségük felé. A pozitív, hálás üzenetek idén 20 százalékkal emelkedtek, az orvosoknak és a tanároknak hálálkodó tweetek pedig 135-, illetve 30 százalékkal nőttek.

És íme az öt legkedveltebb Twitter bejegyzés.

1. Chadwick Boseman halálának bejelentése

2. Barack Obama Kobe Bryant előtt tiszteleg

Andy Milonakis a SpaceX űrhajósainak gratulál 

4. Macaulay Culkin a születésnapját ünnepli

5. Kamala Harris és Joe Biden telefonon ünneplik a győzelmüket


A figyelmetekbe ajánljuk