elon musk

Úgy tűnik, Elon Musk lassan beelőzi Bill Gates milliárdost, és ezzel ő lehet a világ legvagyonosabb embere. A Tesla 6.58%-os emelkedéssel zárt, ami 127.9 millió dollárt, vagyis közel 39 ezer milliárd forintot jelent.


Ez az emelkedés a kiváló minőségű elektromos autóknak köszönhető, így jelenleg Elon Musk a világ második leggazdagabb embere, rögtön a Microsoft-társalapító, Bill Gates mögött.

A Bloomberg Index szerint ez a növekedés 6.58%-os, így ma Musk 127.9 millió dolláros vagyonnal rendelkezik.

Ráadásul lehetséges, hogy Musk jelentősen növeli még vagyonát, mivel a Tesla 2020. december 21-től bekerül az S&P 500 részvényindexbe, és az autógyártó részvényei az üzletember vagyonának körülbelül háromnegyedét teszik ki.

Egyébként ez egy jelentős előrelépés, mivel Musk a 2020-as évet a 35. leggazdagabbként kezdte, mára azonban felülmúlta lassan Bill Gateset, akinek vagyona „csak" 127,7 millió dollár, vagyis több mint 38 ezer milliárd forint.

Microsoft

hu.123rf.com

Meg kell jegyezni azonban azt is, hogy nem ez az első ilyen alkalom, amikor Gates nem a leggazdagabb ember a világon, valamint, hogy valójában bőven túlszárnyalná Muskot, ha nem adományozott volna 26 millió dollárt a Bill és Melinda Gates Alapítványnak.

Az alapítvány célja egyébként, hogy világ szinten fejlessze az egészségügyet, csökkentse az extrém szegénységet és kiterjessze a szegénység elleni küzdelmet.

(forrás:entrepreneur.com)

A figyelmetekbe ajánljuk