Elon Musk
Getty Images

Dollármilliárdosok vitája: egymásnak esett Elon Musk és Bill Gates

Elon Musk is elismerte, hogy komoly nézeteltérés van kettejük között.


Tegnap egy Twitter-felhasználó, aki részben elektromos járművekkel kapcsolatos hírekkel foglalkozik, kiszivárogtatott néhány szöveges üzenetet, amelyeket állítólag Elon Musk és Bill Gates váltott egymással. A Microsoft társalapítója néhány jótékonysági lehetőségről kérdezte, ám a Tesla vezérigazgatója gyorsan lepattintotta.

Az eredeti Twitter-bejegyzésben az állt, hogy a szerző nem volt biztos benne, hogy a szövegek valódiak, ám Musk órákkal később megerősítette a hírt: válaszolt egy őt megjelölő, az alábbi képen látható kommentre, és azt mondta, hogy a szövegeket valaki olyan szivárogtathatta ki, akivel nyilvánvalóan közeli kapcsolatban áll.

Több hozzászóló felhívta a figyelmet arra, hogy Gates meglehetősen képmutatóan viselkedik, amikor nyilvánosan támogatja és finanszírozza az éghajlatváltozással kapcsolatos erőfeszítéseket, ugyanakkor short pozíciót tart egy EV-vállalat ellen.

Egy részvény shortolása azt jelenti, hogy a vásárló arra fogad, hogy a részvény árfolyama csökkenni fog, mivel a shortolás csak akkor hoz pénzt, ha a részvény árfolyama csökken, és akkor veszít pénzt, ha az ár emelkedik.

De Gates, a klímaváltozás állítólagos harcosa miért fogadna egy olyan vállalat ellen, amely olyan elektromos járműveket hoz létre, amelyek sokkal kevesebb fosszilis üzemanyagot használnak?

Szóval Gates a klímaváltozás szószólója, és ő shortol egy olyan céget, amelyik az élen jár, és az autóipart is a változásra kényszeríti? Milyen „kedves" fickó!

– válaszolta Musk kijelentésére egy Twitter-felhasználó.

A felhasználónak alapvetően igaza van, de Gates is milliárdos. Egyértelműen szeret pénzt keresni. Ha pedig tényleg úgy gondolná, hogy a Tesla részvényei előbb-utóbb esni fognak, akkor az álláspontja meglehetősen groteszk és opportunista, de mégis logikus lenne. Ám ebből kiindulva teljesen érthető az is, hogy Musk miért nem akarna egy ilyen fickóval dolgozni, különösen Gates közelmúltbeli nyilvános botrányait tekintve, mind politikai, mind személyes vonatkozásban.

(Futurism)


A figyelmetekbe ajánljuk