The Beatles egy koncert után integet a közönségnek

Film készül a The Beatles „ötödik tagjáról”

Brian Epsteint, a The Beatles legendás menedzserét gyakran emlegették az együttes ötödik tagjaként is. A zenei mogul kalandos, ám tragikusan véget ért életéről most film készül.


Számtalan sikeres zenekar menedzsereként Epstein 25 éves korára gyakorlatilag meghódította a zeneipart. Ebben közrejátszott az általa létrehozott Epstein Színház is, ahol olyan előadókat léptetett fel, mint a The Who, a Pink Floyd, vagy éppen Jimi Hendrix. Kultikus figurája volt a korszaknak, de karrierje tragikus hirtelenséggel, 32 éves korában befejeződött, amikor is drogtúladagolásban elhunyt.

Brian Epstein 1966. augusztus 11-\u00e9n, New YorkbanBrian Epstein 1966. augusztus 11-én, New YorkbanFlickr/Katie Kunert

A tervek szerint 2021-ben kezdik forgatni a róla szóló filmet, melynek rendezője Jonas Akerlund lesz. Bár Akerlund nevéhez filmek is fűződnek, legsikeresebb munkái eddig rendszerint videoklipek voltak. Nevezhetjük Taylor Swift, Beyoncé, Lady Gaga és Madonna egyik állandó alkotótársának is, gyakori kollaborációik miatt. Védjegyszerű, gyors vágásokkal teli stílusa pedig olyan emlékezetes videókat szült, mint például Lady Gaga és Beyoncé sikerszerzeménye, a Telephone.

Akerlund azt ígéri, a Beatles egykori menedzserének életrajzi filmje nem a szokványos, a főszereplő életének fontos eseményeit kronologikusan felsoroló mozi lesz, hanem inkább egy turné Epstein elméjében.

Forrás: Deadline

A figyelmetekbe ajánljuk