janet jackson and justin timberlake

A zeneiparban – amelyet szokatlan személyiségek és szeszélyes előadók népesítenek be – nem ritkák a botrányok. Az elmúlt 50 évben a zenészek a lopástól kezdve a csaláson át a gyilkosságig számos ellentmondás pletykába keveredtek, és a bulvármédia minden egyes botlásukat alaposan átcsócsálta, kiköpte, majd újra megrágcsálta.


Van valami furcsán ellentmondásos abban, amikor a világ legsikeresebb és legelbűvölőbb embereit végignézzük, amint karrierjükben vagy éppenséggel a magánéletükben óriási hibákat követnek el. De ahogy ez a lista is bizonyítja, ezeknek a baklövéseknek a következményei aggasztóak, sőt néha tragikusak is lehetnek. Minden további nélkül íme, hat zeneipari botrány, amelyeket nehéz lenne elfelejteni.

Janet Jackson Super Bowl-os villantása

Janet Jackson a Super Bowl XXXVIII félidei showműsorában egy medley-t adott elő legismertebb slágereiből. Majd Justin Timberlake csatlakozott hozzá a színpadon, és a páros duettben adta elő az énekes Rock Your Body című slágerét. Az előadás utolsó másodperceiben Timberlake lerántotta Jackson jelmezének egy részét, így rövid időre az egész világ az énekesnő fedetlen kebleivel nézett farkasszemet.

A konzervatív amerikaiak felháborodtak azon, hogy az ő hagyományaikat bitorolja a showbiznisz mocskos elitje. Az esetből pedig természetesen Janet Jackson jött ki a legkellemetlenebbül.

John Lennon kijelentette, hogy a Beatles népszerűbb, mint Jézus

1966-ban a The Evening Standardnak adott interjújában John Lennon azt állította, hogy zenekara népszerűbb lett, mint Jézus. Talán nem meglepő, hogy kijelentése nem maradt visszhang nélkül. A keresztények világszerte felháborodtak, ami persze még népszerűbbé tette a liverpooli négyest. A felháborodás különösen nagy volt az Egyesült Államok bibliai övében:

a rádióállomások bojkottálták a zenekart, lemezeket égettek el nyilvános ünnepségeken, a Ku Klux Klan pedig tiltakozott egy koncertjük ellen.

Chris Brown fizikailag bántalmazta Rihannát

rihanna a b\u00edros\u00e1gon

Getty Images

Egy ideig szinte mindenki irigyelte Chris Brownt és Rihannát. Fiatalok, szerelmesek, tehetségesek és szemtelenül gazdagok. A rajongók illúziói azonban gyorsan romba dőltek, amikor villámgyorsasággal járta be a sajtót a hír: az énekes súlyosan bántalmazta az énekesnőt.

A botrány után Rihanna sikere töretlenül folytatódott, de megdöbbentő módon Chris Browné is.

Kanye West leszólta Taylor Swiftet a 2009-es VMA-n

Amikor Taylor Swift átvette a 2009-es legjobb női videoklipért járó VMA-díjat, Kanye megrohamozta a színpadot, megragadta az énekesnő mikrofonját, és tudatta a világgal, hogy Beyoncét semmibe vették, hiszen az ő klipje érdemelte volna a díjat. Ha még szakmailag igaza is volt, empátia szempontjából hagy némi kivetni valót a megnyilvánulása.

Kanye-t széles körben elítélték tettei miatt, és nem csak Swift dühös, online hadseregének dandártábornokai. Viselkedését illetlennek és szakszerűtlennek tartották. A mainstream média lehúzta, sőt még az akkori elnök, Barack Obama is egy „seggfejnek" nevezte. Az eset pedig egy évek óta tartó viszályt robbantott ki közte és az énekesnő között.

Madonna és Britney Spears csókja

2003-as MTV Video Music Awards-on a Like a Virgin és a Hollywood című dalok előadása közben Madonna és Britney Spears forró csókot váltottak a színpadon.

A konzervatív szakértők rendkívül felháborodtak. Milliók ledöbbentek. A tinédzser fiúk beindultak. Britney visszavágott a szomszéd lány imázsának. Christina Aguilera úgy érezte, hogy kimaradt az őrületből. Madonna megerősítette pozícióját a szórakoztatóipar főprovokátoraként. Amerika kénytelen volt elismerni a queer szexualitás létezését. A VMA-k pedig népszerűbbek lettek, mint valaha.

Marvin Gaye gyilkossága

1984-ben, karrierje csúcsán, a Motown ikonját, a soul hercegének is becézett Marvin Gaye-t saját apja lőtte le Los Angeles-i otthonukban. A hír futótűzként terjedt el, az Egyesült Államok gyászba borult. A VH1 később a rock and roll történetének egyik legsokkolóbb pillanatának nevezte a halálát.

Később a nyomozás során kiderült, hogy az énekes sosem ápolt igazán jó kapcsolatot az apjával és súlyos depresszióval küzdött. Öngyilkos akart lenni, de nem tudta megtenni, így belecsalta az apját abba a helyzetbe, amire már régóta vágyott. Egy fegyvert adott neki és kérte, hogy ölje meg, ám ekkor az idősebb férfi nem tett semmit. Azonban nem sokkal később egy este, amikor újból összevitatkoztak a pisztoly elsült. Az apja kétszer is meglőtte, Marvin Gaye pedig azonnal holtan esett össze.

A figyelmetekbe ajánljuk