Gryllus Dorka és Simon Kornél nem csak a vásznon, a valós életben is egy párt alkotnak. Mostani kisfilmükkel a karanténszerelmet mutatják be, egészen pontosan azt, hogy milyen nehézségekkel néz szembe egy randizó pár a lezárások idején.


Mi van akkor, ha épp egy kapcsolat legelején vagyunk, úgy, hogy életünk leginkább egy kalitkába zárt madáréhoz hasonlít, hiszen épp a pandémia közepén éljük mindennapjainkat? Hogyan oldjuk meg, milyen trükköket alkalmazhatunk, ha se színház, se mozi, de még egy jó kávéra sem ülhetünk be sehová, ráadásul az idő is zord és egyetlen porcikánk se kíván az utcán sétálgatni? Nem mellesleg épp a párunak a legjobb barátjával próbáljuk megcsalni? Sok bonyodalom és nehézség…mintha az élet direkt görgetné elénk ezt a rengeteg kihívást.

A nehezített találkák sora azonban kérdések elé állítja a párt. Nem beszélve arról a kicsit sem mellékes dologról, hogy Alíznak a kisfia is felbukkan, akit a pár fia játszik.

Félelem, szorongás és korlátozás viszont van, és a szorongás gyorsan terjed egyik emberről a másikra, ez is növeli a feszültséget a filmben.

Ezt az élethelyzetet, konkrétan a tavaszi karantén abnormális életét, annak egy szeletét próbálja a maga low budget eszközeivel megragadni Oláh Kata rendezésében a Zuniverzum – Jelenetek egy szerelemből című rövidfilm Gryllus Dorka és Simon Kornél tálalásában és az HBO gondozásában.

Oláh Kata szerelmesfilmjét az HBO GO-n lehet megnézni november 1-től.

(forrás:port.hu)

A figyelmetekbe ajánljuk