jelenet a Kampókéz című filmből

A kilencvenes évek kultikus horrorja folytatást kapott, ám a premierre a koronavírus-járvány miatt várnunk kell.
Az 1992-es Kampókéz az elmúlt közel három évtizedben igazi klasszikussá vált, így csak idő kérdése volt, hogy mikor érkezik belőle folytatás vagy feldolgozás. Utóbbi lett belőle, és jobb kezekbe nem is kerülhetett volna. A spirituális folytatásként emlegetett új Kampókezet ugyanis a Tűnj el! író-rendezője, Jordan Peele felügyelte, aki a Little Woods című kritikailag elismert film rendezőjét, Nia DaCostát választotta a film levezénylésére.

A film már kész van és látszólag olyan jól sikerült, hogy a Marvel rögtön ki is szemelte DaCostát magának a Marvel kapitány folytatásának rendezésére. Eredetileg tervek alapján június 12-én mutatták volna be a filmet, de végül a koronavírus-járvány miatt eltolták a premiert egészen október 16-ig. Most azonban az is kiderült, hogy mégsem tudunk vele Halloweenre hangolódni, az Egyesült Államokban ugyanis továbbra is nagyon aktív a járványhelyzet, így a bemutatót megint eltolták – írja a Dazed.

A premier konkrét időpontjáról egyelőre nincs információ, az viszont biztos, hogy a bemutató csak 2021-ben lesz. Ennek egyik oka, hogy az alkotók azt szeretnék, ha közösségi élményként, moziban láthatnánk először a feldolgozást, derült ki a rendező közleményéből. A stúdió ebbe belement, így sok filmmel ellentétben nem adja el a film licencét egyik streaming-szolgáltatónak sem. Ebből talán meg arra is következtethetünk, hogy komoly reményeket fűznek a mozihoz.

A figyelmetekbe ajánljuk