Új rendezőt kapott a Marvel Kapitány folytatása

A milliárdos bevételű Marvel Kapitány első részének rendezői és forgatókönyvírói közül meglepő módon senki nem fog visszatérni a folytatásra. Viszont az új rendezővel történelmet ír a Marvel, akárcsak maga a rendező.


Bár a Marvel Kapitány kritikai siker volt és milliárdos bevételre tett szert, a folytatás már új rendezővel és forgatókönyvíróval érkezik. Nem fog visszatérni se íróként, se rendezőként az előzőt rendező és író Anna Bodn-Ryan Fleck páros, se Geneva Robertson-Dworet forgatókönyvíró – tudta meg a Deadline.

Az új rendező történelmet írhat

Nem tudni, hogy a cég döntött így, vagy maguk az alkotók nem akartak visszatérni, viszont már meg is van az utódjuk. Nia DaCosta lesz a folytatás rendezője, aki rekordot dönt és történelmet ír, ha a Marvel Kapitány 2 is tartja a Marvel-filmek 200 millió körüli átlag költségvetését. Ekkora költségvetésű filmet ugyanis még soha nem rendezett fekete nő Hollywood történetében.

DaCostát Little Woods című kis költségvetésű független filmje kapcsán kapták fel, olyannyira, hogy az Oscar-díjas Jordan Peele őt választotta a tervek szerint ősszel érkező Kampókéz remake-hez, amelynek Peele a producere.

A forgatókönyv a hírek szerint már kész is van Megan McDonnell jóvoltából, aki a szuperhősfilmes stúdió Disney+ sorozatán, a WandaVisionön is dolgozott íróként. A tervek szerint 2022-ban jön mozikba a folytatás a címszerepben visszatérő Brie Larsonnal.

A figyelmetekbe ajánljuk