Újra összeáll a legutolsó két Amerika kapitány- és a Bosszúállók-film rendező- és írópárosa a visszavonult Amerika kapitánnyal, Chris Evansszel, hogy tető alá hozzanak egy Ryan Gosling főszereplésével készülő új kém franchise-t. Evans lesz az első film főgonosza.


Filmadaptáció készült Mark Greaney 2007-es kémthrilleréből, a The Gray Manből a Netflix jóvoltából, amit egy franchise nyitányának szánnak, és a James Bond-filmekhez hasonlítanak. A projektet Anthony és Joe Russo fogja rendezni, a forgatókönyvért Christopher Markus és Stephen McFeely felel, a főgonosz pedig Chris Evans lesz – írja az A.V. Club.

Újra együtt a Marvel-nagycsapat

Ez a projekt amolyan Marveles osztálytalálkozó, ugyanis ők mind együtt dolgoztak az Amerika kapitány: A tél katonáján, az Amerika kapitány: Polgárháborún, továbbá a Bosszúállók: Végtelen háborún és a Bosszúállók: Végjátékon.

A széria főszereplője viszont Ryan Gosling lesz, aki a folytatásokra is visszatér, azt egyelőre még nem tudni, hogy Evans karaktere csak egy film erejéig szerepel-e majd, vagy ő is visszatér a későbbi filmekben – már amennyiben siker lesz az első film, és folytatások is érkeznek a premiert követően.

Ez egyébként a Russo-testvérek második együttműködése a Netflix-szel, Tyler Rake: A kimenekítés című filmjük (amiről mi is írtunk itt) a legnézettebb sajátgyártású filmje volt a platformnak, így gyümölcsözőnek tűnik a kooperáció. Érdekesség még, hogy az említett film főszereplője Chris Hemsworth volt, aki szintén a Marvel-filmeken dolgozott együtt a rendezőpárossal – úgy tűnik, a filmesek és a színészek sem nagyon tudnak elszakadni szuperhősmozijaiktól.

A The Gray Mant januárban tervezik elkezdeni forgatni. Gosling egy Court Gentry nevű szabadúszó bérgyilkost játszik majd a filmben, aki volt CIA-s kollégájával, Lloyd Hansennel néz szembe, őt játssza a filmben Evans. Pontosan nem tudni még, mikor érkezik a film.

Friss

Egy sellő és egy halász szerelméről szól 2020 legjobb könyve

A trinidadi születésű brit írónő, Monique Roffey The Mermaid of Black Conch című műve nyerte el a Costa-könyvdíj (Costa Book Awards) 2020-as nagydíját, az év könyve díjat: a győztes regény egy halász és egy sellő szerelméről szól.

A könyv, amely egy taíno legendán alapszik, Roffey hatodik regénye írj az MTI a The Independent brit lap alapján.

A zsűri "születőben lévő klasszikusnak" nevezte a művet, Roffeyt pedig "tehetségének csúcsán lévő íróként" méltatta.
Az író, aki az elismerés mellett 30 ezer font (12,2 millió forint) pénzjutalomban is részesül, elmondta, boldogsággal és büszkeséggel tölti el győzelme. Hozzátette:

"ez a nagy presztízzsel bíró díj egyszerre szól a karibi irodalomnak, a kísérletező stílusnak, a mágikus realizmusnak, a független kiadóknak és természetesen a sellőknek".

Tessa Sheridan forgatókönyvíró és rendező nyerte el a 2020-as év legjobb novellájáért járó Costa Short Story Awardot, amelyről a közönség dönt. Sheridan az elismerés mellett 3500 font pénzjutalmat kap a The Person Who Serves, Serves Again című írásáért.

A győzteseket kedden jelentették be egy virtuális ceremónián, amelynek Penny Smith volt a házigazdája.
A Costa-könyvdíjat öt kategóriában (legjobb regény, legjobb első regény, gyermekkönyv, költészet, életrajz) ítélik oda, és közülük választják ki az év könyvét.v

A figyelmetekbe ajánljuk