Ezekről a filmekről maradtunk le a koronavírus miatt

Nem túlzás azt állítani, hogy a koronavírus-járvány életünk minden területére hatással volt. A megszokottól eltérően vásároltunk be, töltöttük a szabadidőnket és fogyasztottunk kultúrát. Koncertekről, színházról és moziról pedig még csak nem is álmodhattunk. El is maradt pár blockbuster film bemutatója.


Óriási bevételkiesést jelent ez a forgalmazóknak, aminek a kiegyenlítéséről egyelőre még nem igazán szólnak a hírek. Vajon az összes bemutató nélkül maradt filmet visszateszik aműsorra? Vagy csak azokat, amelyeket biztos közönségsikerként könyvelnek el már most? Nem tudhatjuk biztosan, néhány film „esőnapos" premieridőpontjáról azonban már vannak információk: ezekből válogattunk.

Hang nélkül 2 (A Quiet Place 2)

2018 egyik legjobb moziélménye volt a Hang nélkül, amelynekmásodik részét március 19-én kezdték volna el vetíteni a mozik, a koronavírus-járvány azonban közbeszólt. A premier új dátuma szinte majdnem kereken fél évet csúszik, a John Krasinski és Emily Blunt nevével fémjelzett film folytatását ugyanis szeptember 4-től láthatják majd az érdeklődök a mozikban. Hiába a nagy izgalom, a Hang nélkül 2-nél egy dolgot ne felejtsünk el: tanuljunk az első film alatt tapasztalt élményeinkből, és ne vegyünk popcorn vagy nachost – úgysem fogjuk elfogyasztani, hiszen ennyire csendben egy filmnél sem kell lennünk.

Fekete Özvegy (Black Widow)

Végre eljutottunk volna addig, hogy a Marvel-univerzum eddig (érthetetlen okokból) leginkább hanyagolt karaktere megkapja saját eredetsztoriját, amikor megérkezett a világjárvány. A kétszeres Oscar-díjas Scarlett Johansson főszereplésével készültFekete Özvegy ráadásul nekünk, magyaroknak különösen kedves, hiszen szinte az egész filmet nálunk forgatták. A film eredeti bemutatója május 11-én lett volna, ezt tolták el egészen november 6-ig.

Mulan

Az élőszereplős Disney-filmek fénykorában megélni azt a szomorúságot, hogy az egyik legjobb klasszikus bemutatóját elhalasztják négy hónappal minden, csak nem kellemes. Pedig pontosan így jártunk a Mulannal, amire a legnagyobb rajongók legalább két éve várnak már. A film március 27-én került volna a mozikba, de végül csak július 27-től szurkolhatunk Kína legharcosabb amazonjának.

Új mutánsok (The New Mutants)

Ha van elátkozott mozi a hollywoodi filmpiacon, akkor az egyértelműen az Új mutánsok, a film ugyanis már legalább 2 éve elkészült, de a bemutatója valahogy soha nem jön össze. Egy időben még úgy is tűnt, hogy egyáltalán nem kerül majd a mozikba, ám a rajongók legnagyobb örömére a forgalmazók végül mégis bejelentették a hivatalos bemutató időpontját: április 3. Ez természetesen nem jött össze a legújabb mutánsoknak. Most úgy néz ki, augusztus 28-ára tervezik a premiert.

Antebellum: A kiválasztott

Ha nem egy Marvel-trailerről van szó, nem sok filmelőzetes mondhatja el magáról, hogy közel 7 milliós nézettséget generált Youtube-on. Ez a szám viszont igaz az Antebellumra, ami egy Janelle Monáe főszereplésével készült horror. A film eredeti bemutatója április 24-én lett volna, ezt csúsztatták el egészen augusztus 20-ig.

A figyelmetekbe ajánljuk