Netflix Extraction Chris Hemsworth

A streamingszolgáltató leginkább a sorozatairól ismert, de az utóbbi időben a saját gyártású filmek terén is egyre magasabbra teszi a mércét.


A tavaly bemutatott több mint 70 Netflix-film közül kiemelkedett Az ír (The Irishman), a Házassági történet (Marriage Story) és A két pápa (The Two Popes), amelyek összesen 19 Oscar-jelölést gyűjtöttek be. A sort idén is folytatják és bár az újabb Oscar-esélyeseket az év végére tartogatják, 2020 első harmadában is felkerült több különleges alkotás a platformjukra.

Tyler Rake: A kimenekítés (Extraction)

Az amerikai cég immár az akciófilmek terén is az első ligát célozza meg. Ehhez nem kisebb nevet nyertek meg maguknak, mint Chris Hemsworth-ot, aki lecsúszott, de harcedzett zsoldosként vállalkozik arra, hogy kimenekíti egy indiai bűnvezér Bangladesbe hurcolt fiát. Sam Hargrave rendező korábban az akciójelenetek koordinátoraként dolgozott több Marvel-filmben, így már jól ismerte a Thorként világhírűvé vált Hemsworth-ot.

Az Extractionről szóló filmajánlónkat ide kattintva olvashatjátok.

Veled minden hely ragyogó (All the Bright Places)

Jennifer Niven magyarul is megjelent, azonos című bestseller regénye hálás filmtéma. Violet (Elle Fanning) és Theodore (Justice Smith) már nem látja kiutat a múlt tragédiáiból, ám megismerkedésük után sikerül megváltoztatniuk egymás életét. Niven a forgatókönyv megírásában is részt vett, Brett Haley rendező pedig korábban már több olyan filmmel is bizonyított, amelyekben a főhősök számára a valós nehézségek ellenére is felvillan a remény.

Tigertail

Egy tajvani gyári munkás az ötvenes években elhagyja szülőföldjét és szerelmét, hogy Amerikában próbáljon meg boldogulni. Új hazájában azonban nehezen találja helyét, és mára lányával is megromlott a kapcsolata – személyes drámájának hátterét a két idősík között váltakozva ismerjük meg. Az Emmy-díjas Alan Yang apja élettapasztalatait szőtte bele ebbe a melankolikus szerzői filmbe.

Sergio

Az amerikai Irak-invázió idején veszélybe került ENSZ-diplomata, Sergio Vieira de Mello viszontagságait Greg Barker 2009-ben egy dokumentumfilmben dolgozta fel. A Netflixtől megkapta az esélyt arra, hogy a valós sztorit élete első játékfilmjében is elmesélje. A Sergio érdekességét emellett az adja, hogy a főszerepben a Narcos sorozatban Pablo Escobart alakító brazil Wagner Mourát láthatjuk.

A kegyvesztett (A Fall from Grace)

Tyler Perry neve nem sokat mond Magyarországon, az Egyesült Államokban viszont már igazi intézménynek számít. A saját stúdióval rendelkező producer, forgatókönyvíró, rendező, színész első Netflix-filmje tragikus szerelmi történet és tárgyalótermi dráma egyben – szokásához híven ő írta és rendezte, illetve mellékszereplőként is feltűnik a thrillerben.

A figyelmetekbe ajánljuk