Normális emberek sorozat
Hulu

Normális emberek

Ezt nézd májusban! – Sorozatajánló

Egymást érik a sorozatpremierek a tavaszi szezonban is, és most, hogy a mozira még várnunk kell, van is időnk megnézni néhányat a legújabb szériák közül.


Normális emberek (Normal people)

A tavalyi év egyik nagy könyvsikere volt a dublini írónő, Sally Rooney Normális emberek című regénye, amelyben két fiatal – a gazdag, de magányos lány és a szegény, de népszerű fiú – első szerelmét vetette papírra. Április 28-tól – az írónő közreműködésével – a BBC Three műsorán egy 12 részes sorozatban is láthatjuk a történetet, amely az utóbbi idők egyik legjobban sikerült adaptációja. A kezdő színészek által alakított két főszereplő, Marianne és Connell csupán két normális ember, akiknek fájdalmasan szép se veled, se nélküled kapcsolatát kísérhetjük végig.

Hollywood

Május 1-től került a Netflix műsorára a Hollywood című sorozat, amely a II. világháború utáni show-biznisz világába repít minket, olyan ambiciózus színészek és filmesek közé, akik bármit megtesznek azért, hogy feljebb jussanak a ranglétrán. A Hollywood aranykorának számító időszakot bemutató – és alaposan újragondoló, a valóságtól sokszor elrugaszkodó – szériát Ryan Murphy rendezésében láthatjuk, akinek olyan népszerű sorozatokat köszönhetünk, mint a Kés/alatt vagy az Amerikai Horror Story. A főbb szerepekben pedig Dylan McDermott, Jim Parsons, Samara Weaving, Rob Reiner és Mira Sorvino is feltűnik.

The Eddy

A Golden Globe és Oscar-díjas rendező, Damian Chazelle neve fémjelzi a május 8-án debütáló nyolcepizódos The Eddy című Netflix-sorozatot. A zenés filmekben jártas Chazelle-től – ő rendezte a Whiplash-t és a Kaliforniai álmot is – ezúttal is bátran remélhetjük, hogy bámulatosan teremti meg a párizsi jazzklub hangulatát. A történet középpontjában a The Eddy névre hallgató klub vezetője és társtulajdonosa az egykori ünnepelt jazz-zongorista, Elliot Udo (André Holland) áll, aki kénytelen szembesülni vele, hogy megbízhatatlan üzleti partnere veszélybe sodorta a klub jövőjét.

Nagy Katalin (The Great)

Május 15-től egy történelmi ihletésű sorozat kerül a Hulu képernyőjére, amelynek forgatókönyvírója A kedvenc című 2018-as filmet is jegyző Tony McNamara. A fiatal II. Katalin (Ellen Fanning) az orosz udvarba érkezve szembesül azzal, hogy leendő férje, III. Péter cár (Nicholas Hoult) minden, csak épp nem egy remek férjjelölt. A hatalomra vágyó fiatal nő hamar ráébred, hogy ő maga sokkal inkább trónra termett, mint romlott erkölcsű férje, ezért rövidesen szövetkezni kezd ellene… A „történelmi ihletésű" kifejezés nem véletlen, a száraz tényektől ugyanis bátran elrugaszkodhatunk, ezek inkább csak nyomokban bukkannak fel a sorozatban, biztosan számíthatunk viszont abszurd jelenetekre és fekete humorra.

A figyelmetekbe ajánljuk