Ha neked is eleged van a fokhagyma-szeletelésből, érdemes vetned egy pillantást erre a trükkre, hiszen alapjaiban változtatja majd meg az egyik legutáltabb konyhai folyamatot.
A fokhagyma a magyar és nemzetközi konyhában egyaránt fontos szerepet tölt be, a szeletelése viszont – különösen apróbb gerezdek esetén – sokszor időigényes és bonyolult feladatnak számít.
A közösségi médiában népszerű séf, Anatolii Dobrovolskyi egy friss videójában erre kínál alternatívát: olyan módszert mutat be, amivel pillanatok alatt, mindössze egy vajazó kés segítségével könnyedén feldolgozhatjuk az alapanyagot.
Ahogy a Vince kiemeli, a már több mint 620 ezer kedvelésnél járó megoldás lényege, hogy nem függőlegesen, hanem vízszintesen tartjuk a vajazó kést a kezünkben, és az életlen oldalával lefelé nyomó mozdulatokat végezve aprítjuk fel a már meghámozott fokhagymát.
Ez elsőre talán kicsit furcsának hangzik, ám a videóban a séf lépésről lépésre bemutatja a technikát:
Ha tovább olvasnál: Ha már unod a Cézár-salátát: így készítsd el a mennyei, maradékmentő változatát
A legjobb, hogy innentől kezdve sem fokhagymanyomóra, sem éles késre nem lesz szükségünk ahhoz, hogy tökéletesen apróra szeljük a fűszerzöldséget. Hogy innentől mihez kezdünk vele, annak pedig csak a fantáziánk szabhat határt,