John Lennon
John Lennon még egy dal korai verziójában is említést tett fiatalkorának szeretett mozijáról, most próbálják emlékművé nyilvánítani.


Az 1936-ban nyílt liverpooli Abbey mozi John Lennonnak és George Harrisonnak is zarándokhelye volt. Amikor Lennon megírta az In My Life első verzióját, egy sorban még a filmszínház is szerepelt benne. A zenészlegenda még megérte szeretett mozijának bezárását, 1979 óta nem vetítenek filmeket a helyen. Azóta a földszintből szupermarket, a felsőbb szintekből pedig bingóklub és billiárdszalon lett. Jelenleg a Lidl tulajdonában van az épület.

A cég közleményében elárulta, hogy nem tudja még, mit fog kezdeni vele, de a helyiek petíciót indítottak, hogy megmentsék a helyet, mivel attól tartanak, hogy a Lidl lerombolja és átalakítja. A petíció célja, hogy nemzeti örökséggé nyilvánítsák az épületet, egy kérvényt is benyújtottak már ennek céljából az örökségvédelmi hivatalnál. A 1800 ember befogadására képes mozi emeleteit továbbá szeretnék közösségi házként használni, ahol a közösség művészeti projektjei kaphatnának helyet, kiállítások és előadások lennének – írja a Guardian.

A figyelmetekbe ajánljuk