John Lennon még egy dal korai verziójában is említést tett fiatalkorának szeretett mozijáról, most próbálják emlékművé nyilvánítani.


Az 1936-ban nyílt liverpooli Abbey mozi John Lennonnak és George Harrisonnak is zarándokhelye volt. Amikor Lennon megírta az In My Life első verzióját, egy sorban még a filmszínház is szerepelt benne. A zenészlegenda még megérte szeretett mozijának bezárását, 1979 óta nem vetítenek filmeket a helyen. Azóta a földszintből szupermarket, a felsőbb szintekből pedig bingóklub és billiárdszalon lett. Jelenleg a Lidl tulajdonában van az épület.

A cég közleményében elárulta, hogy nem tudja még, mit fog kezdeni vele, de a helyiek petíciót indítottak, hogy megmentsék a helyet, mivel attól tartanak, hogy a Lidl lerombolja és átalakítja. A petíció célja, hogy nemzeti örökséggé nyilvánítsák az épületet, egy kérvényt is benyújtottak már ennek céljából az örökségvédelmi hivatalnál. A 1800 ember befogadására képes mozi emeleteit továbbá szeretnék közösségi házként használni, ahol a közösség művészeti projektjei kaphatnának helyet, kiállítások és előadások lennének – írja a Guardian.

Friss

NASA, ESA, STScI, Zili Shen (Yale), Pieter van Dokkum (Yale), Shany Danieli (IAS)

Sötét anyag nélküli galaxisra bukkant a Hubble

A sötét anyag minden kétséget kizáró hiányát azonosította az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Hubble űrteleszkópja egy ultradiffúz galaxisban (UDG).

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Hazánkban forgatják a népszerű Netflix-sorozat következő évadát

Midsommar, Árnyék és Csont, Borderlands pár szuperprodukció, amit a közelmúltban forgattak hazánkban, és úgy tűnik nincs megállás!
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk