Faasztal, rajta kotta, egy ceruza és egy szájharmonika

Hogy miért jó dolog a szájharmonika? Mert ez az egyik legkönnyebben megtanulható hangszer, olcsó, és szinte mindent kizáróan a legkisebb is, így nagyon könnyedén szállítható. Ja, és most beszerezheted Bob Dylan szájharmonikájának replikáját is.


A Hohner szájharmonikája, amire Bob Dylan is esküszik, az egyik legkedveltebb hangszer a harmonikák között, amit alátámaszt az a tény is, hogy már közel 124 éve, 1896 óta gyártják, és most ráadásul beszerezhető 64 dollárért, vagyis kb. 20 ezer forintért – tudhatjuk meg a Silodrome beszámolójából.

Unboxing Harmonica Hohner Marine Band 1896 - PM Musique

A Hohner szájharmonikáinak mindegyike hagyományos technikával és anyagokkal, Németországban készül. A hangszer legfontosabb eleme a duplán lakkozott, körtefa belsőrész, amit körbevesz 20 sárgaréz lamella. Bob Dylanen kívül, ilyen szájharmonikát használt még John Lennon, Bruce Springsteen, Little Walter, valamint Neil Young is.

Az 1857 óta működő német Hohner egyébként számos egyéb, nem annyira mainstream hangszert is készít: kínálatukban találunk többek között bendzsókat, illetve rezonátor gitárokat.

A figyelmetekbe ajánljuk