
A tiramisut mindenki imádja, de a klasszikus kávés ízvilág helyett ez a változat üde, citrusos ízekkel tesz tökéletessé bármilyen nyári összejövetelt – és a legjobb benne, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá.
július 06., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Egy szelet nyár: így készül az igazán frissítő citromos…
Hamu és Gyémánt

Audrey Hepburn neve egyet jelent az eleganciával és kifinomultsággal, ám azt kevesen tudják, hogy az ikon a színfalak mögött kifejezetten egyszerű és puritán életet élt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy színésznő kedvenc vacsorája a spaghetti al pomodoro egy sajátos, minimalista…
július 06., 2025 ● Hamu és Gyémánt
5 perc alatt összedobhatjuk Audrey Hepburn kedvenc…
Hamu és Gyémánt

A vichyssoise egy krémes, hidegen tálalt burgonyaleves, amelyet gyakran a francia konyha klasszikusaként emlegetnek – annak ellenére is, hogy az eredete vitatott. Egyes források szerint egy francia séf alkotta meg New Yorkban, mások szerint a francia Vichy városáról kapta a nevét. Akárhogy is, ez a…
július 03., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Könnyű, krémes, hűsítő: ilyen a franciák kedvenc nyári…
Hamu és Gyémánt

Akár bevalljuk, akár nem, mindannyian tökéletes reggeli rutinról álmodozunk – ennek pedig fontos része az étkezés. Mivel a nyári hónapokban egy kicsit megváltozik az ízlésünk – hiszen különösen oda kell figyelnünk arra, mit kíván a testünk a nagy melegben –, nagyon hasznos olyan könnyedebb…
június 27., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Tökéletesen indulhat a reggel ezzel a spenótos-fetás…
Hamu és Gyémánt

Nem sok dolog idézi meg jobban a nyár ízét, mint egy zamatos, lédús görögdinnye – azt viszont már kevesebben tudják, hogy egy édes-sós saláta összetevőjeként akár még frissítőbb is lehet a gyümölcs. Mutatjuk a receptet.

A hot dog nem véletlenül a nyár egyik kedvence: a vízparton, egy kerti bulin, de akár otthon is jól tud esni. Ez a kiflirecept pedig épp olyan puha végeredményt garantál, mintha egy jó strandbüfében fogyasztanánk – ráadásul könnyedén elkészíthető, az alapja pedig hamburgerzsemlének is tökéletes.

A gazpacho eredetileg dél-spanyolországi eredetű, hidegen tálalt zöldségleves, amely elsősorban a nyári hőségben népszerű. Ez a különleges változat cseresznyével készül, így a paradicsom savasságát a gyümölcs, az ecet és a fokhagyma egészíti ki, a bazsalikomos olaj, a pisztácia és a reszelt…
június 20., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Hűsítő, selymes és meglepő: így készül a cseresznyés…
Hamu és Gyémánt

Sokan nem igazán szeretik megenni a pizza szélét, így az gyakran a szemetesben vagy jobb esetben a komposzton végzi. Pedig ennek nem kéne így lennie – van ugyanis egy pofonegyszerű módja annak, hogy új életet adjunk a maradék tésztának. Mutatjuk a pizzaszélből készült zsemlemorzsa elkészítését!
június 19., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ne dobd ki a megmaradt pizzaszéleket, inkább használd fel…
Hamu és Gyémánt

Az egészséges étkezés jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, és most, hogy elérkezett a forró nyári időszak – ami sokaknak megterhelő lehet –, talán még jobban oda kellene figyelnünk arra, hogy mit kívánunk és mit juttatunk a szervezetünkbe. A saláták a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos…
június 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Frissítő, könnyed és szokatlan: készítsd el a thai húsos…
Hamu és Gyémánt

A pico de gallo a mexikói konyha egyik legegyszerűbb, mégis legsokoldalúbb fogása. Az étel, aminek a neve „kakascsípést” jelent, valójában egy friss, nyers paradicsomalapú salsa, amit elsősorban tacókhoz, húsételekhez vagy tortillához fogyasztanak. A legjobb benne, hogy néhány perc alatt elkészül…
június 16., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A klasszikus pico de gallóhoz csak néhány hozzávaló kell…
Hamu és Gyémánt

Kevés olyan magyar étel van, ami ennyire egyszerű alapanyagokból ilyen gazdag és karakteres ízt képes adni, mint a slambuc. A hagyományos tésztakásák közé tartozó fogás nemcsak a magyar paraszti konyha máig élő emléke, hanem egyben az egyik legrégebbi, ma is készített tésztaételünk. Bár első…
június 14., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Igazi bográcsklasszikus: ez a hajdúsági slambuc titka
Hamu és Gyémánt
