
Aki egyszer ellátogatott az Universal Studios Harry Potter varázslóvilágába, pontosan tudja, hogy az élmény nem ér véget a varázspálcák vagy a hullámvasutak kipróbálásával. A kulináris élmények is magával ragadóak, ezek közül pedig a rajongók egyik nagy kedvence a vajsör. Bár a stúdió nem árulta el…
október 05., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Harry Potter-rajongóknak kötelező! Így készül az igazi…
Hamu és Gyémánt

Kevés olyan fogás van, amely ennyire egyszerű és mégis ennyire sokoldalú, mint a tonhalsaláta. Egy gyors vacsorához, könnyed ebédhez vagy akár egy piknikre is ideális: készíthetjük szendvicsbe, vagy akár ropogós salátalevelekre halmozva. Az ízvilág friss, üde és kellemesen pikáns – egy olyan…
október 03., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Vacsorára tökéletes: így készíthetünk egyszerűen…
Hamu és Gyémánt

Az ősz egyik legszebb ajándéka a sütőtök, amely színével, ízével és illatával mindent megidéz, amiért szeretjük ezt az évszakot. Októbertől egészen tél közepéig a piacok igazi sztárja, és kevés alapanyag van, amely ilyen sokoldalúan képes feldobni a szezonális ételeinket.
október 03., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Nem csak levesnek jó: így készül a mézédes sütőtökös pite…
Hamu és Gyémánt

Van valami megnyugtató abban, amikor a konyhát betölti a fahéjas alma és karamell illata. Az almás pite sokunk számára egy tradicionális, már sokszor kóstolt desszert, de ha kis változatosságra vágyunk, érdemes kipróbálni a morzsás verzióját. Egy kis csavarral ez a sütemény újra hamar a család nagy…
október 01., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ez a morzsás almás pite lesz a családi ebéd ékköve – recept!
Hamu és Gyémánt

A sütőtök nélkülözhetetlen az igazi őszi hangulathoz. Szerencsére egy nagyon sokoldalú élelmiszerről van szó, amit könnyedén be tudunk építeni az étkezéseinkbe: az édes és sós ételekhez egyaránt remekül illik, emellett laktató, mégis könnyen emészthető. Cikkünkben két különleges elkészítési módot…
szeptember 30., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Seperc alatt elkészül a legtökéletesebb sült sütőtök…
Hamu és Gyémánt

Az aranyló karamell, a gyümölcsök és a könnyed piskóta miatt a fordított ananászos torta nem véletlenül vált generációk kedvencévé. Bár az elkészítése elsőre kicsit trükkösnek tűnhet – hiszen fejjel lefelé kell megsütnünk –, valójában egyszerű és látványos desszert, amivel könnyű sikert aratni.
szeptember 24., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Örök klasszikus: így készül a fordított ananászos torta
Hamu és Gyémánt

A legtöbben a boltban vesszük meg a hot-doghoz vagy salátákhoz is tökéletes dobozos sült hagymát, pedig pár perc alatt otthon is elkészíthető – ráadásul frissebb, ízletesebb és pontosan olyan fűszerezésű lehet, amilyet szeretnénk.
szeptember 21., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Otthon is percek alatt elkészül a friss és ropogós pirított…
Hamu és Gyémánt

Van, hogy egy hosszú nap után nincs kedvünk főzőcskézni, mégis jól esne egy tál forró, sajtos tészta. A mikrós mac & cheese ilyenkor a legjobb megoldás: pofonegyszerű, egyetlen tálban elkészül, és tíz percen belül már ehetjük is.
szeptember 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Vacsorára tökéletes: így készül a legegyszerűbb mikrós mac…
Hamu és Gyémánt

Ha valaki igazán jó olasz kenyeret vagy pizzát szeretne sütni, előbb-utóbb szembe találja magát a biga fogalmával. Ez a jellegzetesen olasz előtészta nem más, mint egy lisztből, vízből és kevés élesztőből készült alap, amelyet a végső tészta összeállítása előtt hagynak hosszasan érni. Első…
szeptember 16., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Mi az a biga, ami igazán tökéletessé teszi a nápolyi pizzát?
Hamu és Gyémánt

Ahogy beköszönt az ősz, és egyre csípősebb a levegő, sokan vágyunk olyan melengető ételre, ami nemcsak finom, hanem a szervezetünk védekezőképességét is támogatja. A thai kókusztejes leves, vagyis a tom kha kai pontosan ilyen: krémes, pikáns és illatos fogás, amely tele van friss fűszerekkel és…
szeptember 14., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Az őszi megfázás ellen is tökéletes a thai kókusztejes…
Hamu és Gyémánt

A szeptember beköszöntével ismét az almaé a főszerep – ilyenkor is sokan hajlamosak a bolti almaszószhoz nyúlni, pedig az otthon készült változat összehasonlíthatatlanul finomabb. Ráadásul könnyedén átalakíthatjuk a saját ízlésünknek megfelelően: mi döntjük el, hogy mennyi cukor kerüljön bele…
szeptember 11., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Pofonegyszerű almaszósz, ami cukor nélkül is mennyei…
Hamu és Gyémánt

Kevés süteménynek van olyan meseszerű eredettörténete, mint a kagyló alakú, könnyű teasüteménynek, vagyis a madeleine-nek. A francia édesség ma már szinte minden kávéházban ismert, ám születése egy egyszerű szolgálólánynak és egy királyi vendégségnek köszönhető.
szeptember 09., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Egy szolgálólánynak köszönheti hírnevét az egyik kedvenc…
Hamu és Gyémánt