
Tavak, szigetek, erdők, sarki fény, Lappföld, finn-magyar nyelvrokonság – általában ezek az első asszociációk, amikor az észak-európai országra gondolunk. Ezúttal a finn dizájn területéről gyűjtöttünk össze izgalmas tárgyakat a minimalizmus, a letisztultság és a természetközeliség jegyében.

Szakértők szerint a gyümölcsök és zöldségek hagyományos megmosása nem elég ahhoz, hogy megszabaduljunk a potenciálisan káros vegyi anyagoktól, amelyeknek a termesztés során ki vannak téve.
július 12., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Nem elég a víz – így fertőtlenítsd le a zöldségeket otthon
Hamu és Gyémánt

A börek a kelet-mediterrán térség egyik legismertebb és legkedveltebb fogása, amely rétestésztából készült, ízletes töltelékkel töltött finomság. Számos változata létezik, akár sós vagy édes, de talán az egyik legnépszerűbb a spenótos börek, amelyet friss spenóttal és krémes feta sajttal töltenek…

Elmélyült beszélgetések, hatalmas nevetések és finom falatok – talán így a legegyszerűbb körülírni, mennyire kellemes élmény lehet a nyár első kerti grillezése. A megfelelően előkészített ételeken túl csak pár dologra lesz szükségünk, hogy a program igazán különleges legyen – mutatjuk is, melyek…

Amikor belépünk egy frissen felújított, modern konyhába, azonnal észrevehetünk néhány olyan elemet, amelyek meghatározzák a teret. Ezek a konyhák nem csak arra szolgálnak, hogy főzzünk bennük; sokkal inkább közösségi terek, ahol a design ugyanolyan fontos, mint a funkcionalitás. Nézzük, melyek…

Úgy tűnik, mindenkinek megvan a saját, jól bevált szendvicsvágási módszere. Ez a legújabb trükk pedig sokaknak az új kedvence lett.
május 19., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Ha kipróbálod ezt a trükköt, nem akarod majd máshogy…
Hamu és Gyémánt

„Az egyszerűség nagyszerű" – tartja a sokat hallott mondás. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a caprese, amely csak pár alapanyagból áll, és mindössze néhány perc alatt összedobható.
május 02., 2024 ● Hamu és Gyémánt
A világ legegyszerűbb salátája, mégis tökéletes: így készül…
Hamu és Gyémánt

A borscs leves bár eredetileg Ukrajnából származik, Oroszországban és egész Kelet-Európában népszerű ételnek számít. Alapját a cékla adja, aminek köszönhetően a leves élénkvörös, rózsaszínes színben pompázik, és te is egyszerűen elkészítheted otthon!
május 01., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Ízletes ukrán fogás vacsorára: így készíts egyszerűen…
Hamu és Gyémánt

Idén áprilisban új szín tűnt fel a magyar főváros gasztronómiai palettáján: a japán izakayatradíciók és szakébárkultúra előtt tisztelgő YURU a Zrínyi utcában – a kíváncsi szemek elől elrejtve – kínál maradandó íz- és egy egész estés élményt a minőségi kikapcsolódást keresőknek. Mindezt…
április 22., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Exkluzív japán ízélmény és életérzés – megnyílt a YURU…
Hamu és Gyémánt

Talán a műanyag vágódeszkák nem tűnnek a konyha legveszélyesebb eszközeinek, azonban olyan súlyos egészségügyi kockázatot jelentenek, amelyek egyből elrémisztenek minket azok használatától.
április 09., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Műanyag vágódeszkát használsz? Kutatások szerint érdemes…
Hamu és Gyémánt

A brokkolit tartják az egyik legegészségesebb zöldségnek, ami elsősorban egy benne található vegyületnek, a szulforafánnak köszönhető. De hogyan érdemes elkészíteni a zöldséget, ha elsősorban az egészségünket tartjuk szem előtt? Egy kutatás ennek próbált utánajárni.
március 31., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Sokkal egészségesebb lesz a brokkoli, ha így készítjük el
Hamu és Gyémánt

Hamarosan itt a húsvét, ez a recept pedig egyszerű, gyorsan elkészíthető és tökéletes választás lehet az ünnepi asztalra vagy akár egy kellemes piknikre is.
március 25., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Könnyen elkészíthető fogás húsvétra: sonkás pite recept
Hamu és Gyémánt