
Ha főzni készülünk, azt szeretnénk, hogy az ételünk és étrendünk minden feltételnek megfeleljen: finom, könnyen elkészíthető és tápláló legyen ahhoz, hogy a szervezet megkapja, amire szüksége van. Azonban az „egészséges" kifejezés gyakran túlságosan leegyszerűsített, és számos tévhit kering arról…
március 05., 2024 ● Hamu és Gyémánt
4 gyakori tévhit az „egészséges" étrendről, amit érdemes…
Hamu és Gyémánt

Az indiai konyha számos ízletes fogást kínál, amelyek közül sokat a sajátos fűszerezés és a friss alapanyagok tesznek igazán különlegessé. Az egyik ilyen ínyencség a paneer sajt, amely egy friss, fehér sajtfajta, amit akár mi is könnyedén elkészíthetünk otthon. Recept.
március 04., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Egy óra alatt isteni házi sajtot készíthetsz ezzel a…
Hamu és Gyémánt

Ha rajongsz a közel-keleti konyháért, akkor ezt a receptet muszáj elkészítened! A labneh egy leszűrt és enyhén sózott joghurtsajt, amit gyakran szolgálnak fel snackként olívaolajjal meglocsolva, valamint za'atarral megszórva. Ezt pedig te is pofonegyszerűen elkészítheted otthon.
február 29., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Otthon is könnyen elkészíthetjük a Közel-Kelet egyik…
Hamu és Gyémánt

Városi környezetben élve sem kell lemondanod a saját konyhakertről. Íme, 5+1 tipp a tökéletes balkonkert kialakításához!
február 27., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Lakásban sem kell lemondanod a termesztésről: 5+1 tipp a…
Hamu és Gyémánt

A hagymaleves olyannyira népszerű volt az elmúlt évszázadokban, hogy a parasztoktól kezdve a francia királyig mindenki fogyasztotta. Napjainkban ugyancsak sokak kedvence ez a pár összetevőből – és egy kis odafigyeléssel – könnyen elkészíthető leves.
február 21., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Ez az egyszerű hagymaleves évszázadok óta a francia konyha…
Hamu és Gyémánt

Ahogy a fák jelenléte nyugodtabbá, élhetőbbé tesz egy várost, úgy a szűkebb környezetünkre, az általunk használt belső terekre is pozitív hatással van ez a természetes alapanyag – legyen szó egy lakberendezési tárgyról, egy könyvről vagy akár egy parfümről.
február 15., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Fák bűvöletében – 5 tárgy a természetes szépség rajongóinak
Hamu és Gyémánt

Nyugat-Európában nagy népszerűségnek örvend, illetve rendkívül drága alapanyagnak számít. Magyarországon is megterem, mi azonban inkább lekaszáljuk. Hogy miről van szó?A vadkomlóról, amit most röviden be is mutatunk.
február 14., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Itthon gyomnövényként kezeljük, pedig külföldön több száz…
Hamu és Gyémánt

Szinte napról napra nő a fermentált ételek népszerűsége – részben a vélt egészségügyi előnyeik miatt. Egyes korábbi kutatások szerint ezek fogyasztása javíthatja a vércukorszint szabályozását, továbbá csökkentheti a vérzsírszintet és a vérnyomást is. De vajon segít-e a fogyásban? Erre a kérdésre…
február 14., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Megakadályozza a hízást ez az egyre népszerűbb koreai étel
Hamu és Gyémánt

Egy fánk bármikor jól esik. Légies belsejével, édes, de nem tolakodó ízével a világ minden táján ismert édesség – éppúgy illik egy reggeli gőzölgő kávé mellé, mint egy délutáni vagy esti étkezéshez. Alább megmutatjuk a receptet, amivel rögtön neki is kezdhetünk elkészíteni ízletes fánkainkat.
február 14., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Itt a fánkszezon: az alaprecept, amit akárhogy turbózhatsz
Hamu és Gyémánt

Aki életében már egyszer is sütött palacsintát, jól tudja, hogy ez a hazai körökben rendkívül népszerű – legtöbbször édes, de olykor sós – étel könnyedén kifoghat rajtunk. Mert amilyen egyszerűnek tűnik az elkészítése, valójában pont annyira összetett. Legjobb hozzávalója a rutin, de aki ezzel nem…
február 11., 2024 ● Hamu és Gyémánt
4 végzetes hiba, amit ne kövessünk el palacsintasütéskor!
Hamu és Gyémánt

Ha tradicionális japán ételről van szó, akkor legtöbbünknek a sushi fog az eszébe jutni. Bár manapság a világ bármely pontján találkozhatunk ezzel a népszerű fogással, az étel eredetéről, készítésének titkairól viszonylag keveset tudunk. Alábbi cikkünkben pár érdekességgel próbálunk közelebb…
február 05., 2024 ● Hamu és Gyémánt
6 érdekesség a sushiról, ha szeretnéd jobban megismerni a…
Hamu és Gyémánt

Talán az egyik legjobb szemléltetője az emberi lustaságnak, hogy hiába isszuk literszámra a kávét, a kávézacc valahogy mindig a kukában landol. Pedig számtalan felhasználási módját ismerjük ennek a mellékterméknek: kiváló szagtalanító, használható a kertben, de még a konyhában is képes újra…
január 27., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Kár kidobni a kávézaccot, mennyei sütemény készülhet belőle
Hamu és Gyémánt