Már létezik app, ami megmondja neked, milyen típusú pókot vagy kígyót látsz
red snake

Már létezik app, ami megmondja neked, milyen típusú pókot vagy kígyót látsz

Egyszerű ötlet, ami valamiért eddig még senkinek nem jutott eszébe: milyen jó lenne egy Shazam, mondjuk pókokra. Egy ausztrál testvérpárnak azonban nemcsak eszébe jutott, hanem meg is valósította: segítségével könnyen be tudjuk azonosítani, hogy amit látunk meg fog-e ölni bennünket.


Ha láttál már pókot vagy kígyót, és nem tudtad eldönteni, hogy milyen fajta, veszélyes-e rád, kezdj-e el futni, akkor a problémádra már létezik egy app! A Critterpedia nevű alkalmazást egy ausztrál testvérpár fejlesztette a kormány támogatásával és nagyjából úgy működik, mint a Shazam. Látsz egy pókot vagy kígyót a szabadban, lefotózod, az app pedig elárul az állatról minden szükséges információt, amint beazonosította azt – írja a CNET.

Ugyanakkor mivel esetenként nagyon apró vizuális különbség lehet két rokon faj között, a fejlesztők szerint időbe telik, hogy igazán jól működjön, mert fotófelismerő és összehasonlító technológiára épül. Ahhoz, hogy az app minél jobban működjön, egyre több felhasználónak kell aktívan használnia, a több fotóból pedig az app képes lesz tágabb adatbázisból keresni az összehasonlításhoz.

Egyelőre a tesztfolyamatában van az app, de ha történetesen Ausztráliában élsz, és szeretsz állatokat fotózni, ide kattintva akár jelentkezhetsz is tesztelőnek.

A figyelmetekbe ajánljuk