Egyszerű ötlet, ami valamiért eddig még senkinek nem jutott eszébe: milyen jó lenne egy Shazam, mondjuk pókokra. Egy ausztrál testvérpárnak azonban nemcsak eszébe jutott, hanem meg is valósította: segítségével könnyen be tudjuk azonosítani, hogy amit látunk meg fog-e ölni bennünket.


Ha láttál már pókot vagy kígyót, és nem tudtad eldönteni, hogy milyen fajta, veszélyes-e rád, kezdj-e el futni, akkor a problémádra már létezik egy app! A Critterpedia nevű alkalmazást egy ausztrál testvérpár fejlesztette a kormány támogatásával és nagyjából úgy működik, mint a Shazam. Látsz egy pókot vagy kígyót a szabadban, lefotózod, az app pedig elárul az állatról minden szükséges információt, amint beazonosította azt – írja a CNET.

Ugyanakkor mivel esetenként nagyon apró vizuális különbség lehet két rokon faj között, a fejlesztők szerint időbe telik, hogy igazán jól működjön, mert fotófelismerő és összehasonlító technológiára épül. Ahhoz, hogy az app minél jobban működjön, egyre több felhasználónak kell aktívan használnia, a több fotóból pedig az app képes lesz tágabb adatbázisból keresni az összehasonlításhoz.

Egyelőre a tesztfolyamatában van az app, de ha történetesen Ausztráliában élsz, és szeretsz állatokat fotózni, ide kattintva akár jelentkezhetsz is tesztelőnek.

Friss

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Youtube/Sarah Lee

Világrekordot jelentő összegért kelt el egy pásztorkutya

Egy jó pásztorkutya aranyat ér.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk