A Pokémon Go a karantén alatt népszerűbb lett, mint valaha

2016-ban egy ideig mindenki Pokémon Go-n játszott, aztán annyira eltűnt a mobilos játék a köztudatból, mintha sose létezett volna. Meglepő, de a koronavírus-járvány miatti karantén alatt olyan népszerűségre tett szert, amire indulása óta nem volt példa.


Amerikában még mindig tartanak a lezárások, és mivel mindenkinek otthon kell ülnie, sejthető módon a legnépszerűbb játék a Fortnite, az Animal Crossing és a Minecraft, melyek otthon játszhatók, de megadják a szocializáció élményét valamilyen módon. Viszont ami sosem látott népszerűségre tett szert a karantén során, az meglepő módon a Pokémon Go, amiről legkevésbé gondolnánk – írja az A.V. Club.


Majdnem 20 milliót költöttek a játékban csak az előző hétvégén

Kamil S/Unsplash

Persze ez köszönhető annak is, hogy az alapvetően sétálásra és kimozdulásra kitalált játéknak májusban kijött egy olyan verziója, ami otthon is játszható. Most egy online összejövetel, a kétnapos Pokémon Go Fest révén olyan népszerűségre tett szert, amire indulása óta nem volt példa.

Két nap alatt ugyanis 17,5 millió dollárt költöttek el a felhasználók a játékban, ebből a virtuális fesztivál első napján 8,9 milliót, ilyen bevételre ilyen rövid idő alatt nem igazán volt még példa a játék történetében. Persze ehhez hozzájárult az a tény is, hogy 15 dollár volt a belépő a Pokémon Go Festre, ami közös vadászatokat kínált és olyan ritka szörnyeket, amiket a sima játékban nem találnánk meg.

Ugyanakkor ha az egész évet nézünk, a játék csak idén már 540 millió dollár bevételre tett szert, szóval ezt leszámítva is újra sikerének csúcsán van, négy év után a semmiből feltámadva.

A figyelmetekbe ajánljuk