
Amikor megosztó magyar fogásokra gondolunk, valószínűleg legelőször a pacal, a sült vér vagy épp a szalontüdő jut eszünkbe – ezeket azonban a világ számos országában fogyasztják. Létezik viszont két olyan hazai különlegesség, amit ebben a formában sehol máshol nem találunk meg.

Ha éhes vagy, de nincs időd főzni, ennél a pikáns, mogyoróvajas ázsiai tésztaételnél nem igazán találsz majd jobbat. Vegán, gluténmentes, pofonegyszerű, és mindössze 20 perc alatt kész: mutatjuk a receptet!
január 06., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Az egész internet megőrül a fűszeres-mogyoróvajas ázsiai…
Hamu és Gyémánt

Létezik egy olasz tésztafajta, ami már évek óta megosztja a profi szakácsokat, ez pedig nem más, mint a hihetetlenül vékony capellini, amit kifejezetten könnyű elrontani. Most elmondjuk, mire érdemes odafigyelni, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
december 18., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Az olasz tészta, amit utálnak a séfek, pedig zseniális
Hamu és Gyémánt

Olaszország karácsonyi hagyományai régiónként eltérőek lehetnek, ám a legtöbb háztartásban nem maradhatnak el a különböző tésztaételek, ahogy a tenger gyümölcsei sem. Összegyűjtöttünk néhány fogást, amit akár otthon is könnyen elkészíthetünk, ha mediterrán falatokat fogyasztanánk a vacsoránál.
november 30., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Ezt az 5 fogást szinte biztosan megtalálod az olaszok…
Hamu és Gyémánt

Az olasz régióban a helyiek között régóta nincs egyetértés a tészta eredetével kapcsolatban. A híres, mai napig népszerű legendáról több olasz költő is megemlékezett, a monda szerint a tortellini alakjához pedig még egy római istennőnek is köze van.
november 28., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Rejtély övezi az olaszok egyik legikonikusabb tésztáját…
Hamu és Gyémánt

A tökéletes pitetészta elkészítése alapvetően nem egy túl bonyolult folyamat, de a valódi, igazán omlós és puha tészta mégis csak keveseknek sikerül. Most mutatunk egy olyan meglepő összetevőt, amitől még a kezdő szakácsok pitéi is olyan mennyeiek lehetnek, mintha cukrászdában vettük volna!

A különböző tészták főzése a legegyszerűbb konyhai műveletek közé tartozik. A vizet feltesszük forrni, majd a forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát és hagyjuk főni addig, amíg el nem éri a megfelelő állagot – gondolja mindenki. A TheKitchn szerint azonban a legtöbben már az első lépésnél…

A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz fogás, ami nem meglepő, hiszen egytől egyig rendkívül ízletes összetevőkből áll: a tésztának, a húsnak, a zöldségeknek, a paradicsomszósznak és a sajtnak köszönhetően szinte minden igényt kielégít ez az egytálétel. Sokan azonban nem mernek otthon nekiállni…
október 23., 2024 ● Turi Dániel
A legegyszerűbb lasagne-recept, amit kezdő szakácsok is…
Turi Dániel

Egy friss felmérés résztvevői az egyik legmegosztóbb hazai fogást választották a legrosszabbnak, írja a Vince.
október 20., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Sokak kedvence egy szavazás szerint a legrosszabb magyar…
Hamu és Gyémánt

Ha korábban nem ismertük az olasznak ezt a tésztáját, mindenképp adjunk neki egy esélyt, ugyanis végtelenül könnyen el lehet készíteni, a végeredmény ráadásul hihetetlenül krémes.
szeptember 19., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Gyors vacsora az esős napokra: krémes paradicsomos tészta…
Hamu és Gyémánt

Az internet legújabb szenzációja egy rendkívül egyszerű recept, amihez gyakorlatilag csak tésztára, karamellizált hagymára és persze egy jó adag parmezánra van szükségünk.
augusztus 19., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Az internet legnagyobb kedvence ez a karamellizált hagymás…
Hamu és Gyémánt

Az olasz konyha és filmek egyik népszerű étele a sütőben sült ziti, amely elkészítéséhez mindössze 4 összetevőre van szükségünk. Az év minden szakaszában tökéletes fogás, hiszen amellett, hogy percek alatt össze tudjuk dobni, isteni omlós, egyben roppanós végeredményt kapunk. Ha unjuk már a…
augusztus 01., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Így készül az isteni olasz tészta, a sült ziti
Hamu és Gyémánt