
Stanley Tucci már több szakácskönyvet is kiadott, az alábbi cikkben pedig a színész egyszerű, mégis ízletes tészta-receptjét mutatjuk be.
december 08., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Stanley Tucci kedvenc tésztáját pár perc alatt…
Hamu és Gyémánt

A brownie-t szinte mindenki szereti. A hagyományos receptek általában vajban, cukorban, kakaóban és lisztben gazdagok. Ám, ha szeretnénk egy egészségesebb változatot készíteni, akkor érdemes kipróbálni a cukkinis brownie-t, amely nemcsak egészségesebb, de sokkal puhább és omlósabb.
november 27., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Egy népszerű zöldség, amivel még puhább lesz a süteményünk
Hamu és Gyémánt

Az olaszok már régóta tudják: a tészta főzővize nem a lefolyóba való. Cikkünkben egy olyan trükköt ismertetünk, ami újfent alátámasztja a mediterrán ország évszázados gyakorlatát – bár egy teljesen másik megközelítésből.
november 20., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Így tudjuk a lehető legpraktikusabban felhasználni a tészta…
Hamu és Gyémánt

Nem kell a világ legbonyolultabb receptjét elkészítenünk ahhoz, hogy valami igazán istenit és szuperlaktató fogást varázsoljunk az vacsoraasztalra. Alábbi receptünk már csak azért is kiváló választás lehet, mert, azon túl, hogy finom, egyszerűségével még a dolgos hétköznapokat is megmentheti.
szeptember 07., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Megúszós recept a pörgős hétköznapokra: három hozzávalós…
Hamu és Gyémánt

Nincs ember, aki legalább egyszer ne főzőtt volna túl egy adag tésztát. A precízebbek ilyenkor általában főznék még egyet, de ha nincs időnk újrakezdeni, vagy nem maradt tésztánk, van néhány módszer, amivel megmenthetjük a vacsorát.
augusztus 29., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Túlfőzted a tésztát? Ne aggódj, ezzel a trükkel…
Hamu és Gyémánt

Életünk folyamán adódhat olyan időszak vagy helyzet, amikor főzőlap és sütő hiányában a mikrohullámú sütő az egyetlen bizodalmunk, hogy valami ételt elkészítsünk: lehet ez egy szállodai vagy kollégiumi szobában, vagy ha épp otthon bekrepált a tűzhelyünk. Most megmutatunk egy olyan trükköt, amivel a…

Vannak olyan napok, amikor nincs kedve az embernek órákat állni a konyhában és a legkülönlegesebb fogásokat elkészíteni. Ekkör jöhetnek a megúszós receptek, mint ez a pesztós tésztasaláta, ami könnyed, de mégis laktató!
augusztus 05., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Megúszós vacsoraötlet a forró nyári estékre: pesztós…
Hamu és Gyémánt

Egy ínycsiklandó olasz tésztaétel elképzelhetetlen sajt nélkül. De milyen sajtot érdemes választani? Sokan a parmezánra szavaznak azonban van ennél egy sokkal jobb alternatíva, ami nem más, mint a Pecorino Romano.

A víz világszerte egyre szűkösebbé válik, sokan pedig tudatosan igyekeznek csökkenteni a vízfogyasztásukat is. A legtöbbeknek mégsem jut eszébe a tésztavizet újrahasznosítani, pedig a pazarlás csökkentése mellett számos másik előnye van, ha újra felhasználjuk.
április 08., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Tudtad? Óriási hiba, ha veszni hagyod a tésztavizedet
Hamu és Gyémánt
március 10., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Így elkészítetted már? – sütőben készült spagetti
Hamu és Gyémánt

Megúszós vacsoraötlet a pörgős hétköznapokra, amit a kezdő szakácsok is pár perc alatt elkészíthetnek!
február 27., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Nemcsak ízletes, de olcsó is – tésztaszósz házilag
Hamu és Gyémánt

Új év, új étrend – többen fogadtak meg hasonlót 2023-ra. Sokan kezdésnek feketelistát állítanak össze azokról az élelmiszerekről, amelyek egészségtelenek vagy hizlalóak. A legtöbben a „rossz” szénhidrátokat igyekeznek elhagyni, amelyek között sokszor ott van a tészta is. De tényleg fel kell…
január 14., 2023 ● Hamu és Gyémánt
A tészta egészségesebb, mint gondolnánk. Miért kellene…
Hamu és Gyémánt