
A tojás egy igazán sokoldalú alapanyag – rengetegféleképpen elkészíthető és nemcsak finom, hanem remek fehérjeforrás is. Bár vannak egyszerűbb főzési módszerek, mint a buggyantás, mégis van valami különleges abban a folyós sárgájában, ami miatt újra és újra visszatérünk hozzá. Szerencsére van egy…
május 25., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A zseniális fóliás trükk, amivel tökéletes buggyantott…
Hamu és Gyémánt

Ha reggelente gyorsan összedobható, de tápláló reggelire vágyunk, ez a matchás-mangós chia puding tökéletes választás. A matcha gyengéd, mégis hosszan tartó koffeines lökést ad, míg a mangó frissességet és C-vitamint biztosít, hogy jól induljon a nap.
május 16., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Matchás-mangós chia puding: egészséges lendület a…
Hamu és Gyémánt

A reggeli a nap legfontosabb étkezése – tartják sokan, és igazuk is lehet, főleg, ha a nap egy olyan finomsággal indul, mint a franciák ikonikus sós pitéje, a quiche. A klasszikus alapot szinte bármivel variálhatjuk, de ha szeretnénk, hogy a nap első étkezése ne csak laktató, de vitaminban gazdag…

A legnagyszerűbb alapanyagok általában azok, melyek minden háztartásban megtalálhatók, és mégis ezerféle étel készíthető belőlük. Erre a legjobb példa a tojás, melyből még a kevésbé erős hobbiszakácsok is pillanatok alatt mennyei falatokat készítenek. Ha új megközelítésben próbálnánk ki, nézzük meg…
május 06., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Reggeli egyszerű tojásos falatka? Mutatjuk a receptet!
Hamu és Gyémánt

A megfelelő rostbevitel az egészséges táplálkozás egyik alapköve: segít az emésztésben, hozzájárulhat a testsúlycsökkenéshez, támogatja a hasznos baktériumok szaporodását, miközben megakadályozza egyes kórokozók terjedését is. A statisztikák szerint az ajánlott napi bevitelt, vagyis a 30 gramm…

A hagyományos rántotta helyett ma már szerencsére rengeteg alternatív verziót is találunk. Ezek közül mutatjuk most be a klasszikus görög kedvencet, ami egy kis izgalmat visz a hagyományos reggelibe. Az elkészítése pofonegyszerű, de ügyeljünk: ne használjunk túl sok sót, a feta ugyanis önmagában is…
április 16., 2025 ● Turi Dániel
Az egész internet felrobbant a fetás tojásrántotta miatt…
Turi Dániel

A legtöbben sósan, fokhagymával, esetleg sajttal megszórva ismerjük a bundás kenyeret, mint az egyik leggyorsabban elkészíthető reggelit. A klasszikusnak azonban akad egy másik, francia verziója is, amiben nyoma sincs a sós íznek. Mutatjuk, hogy készül az édes-fahéjas bundás kenyér, ami garantáltan…
április 14., 2025 ● Turi Dániel
Bundás kenyér full extrásan: így készül az édes-fahéjas…
Turi Dániel

A tojást nagyon sokféleképpen felhasználhatjuk, így rengeteg nép fontos ételét készíthetjük el vele, ráadásul emellett kifejezetten egészséges is. Ha bővíteni szeretnénk a tojásos ételeink listáját, most itt az alkalom, hogy megismerjük a világ egyik legkülönlegesebb reggelijét, a spanyolok…
április 12., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A világ egyik legkülönlegesebb reggelijének hozzávalója: a…
Hamu és Gyémánt

A tojás az egyik legnépszerűbb reggeli, hiszen rendkívül sokoldalú, egészséges és gyorsan elkészíthető. Most mutatunk egy pofonegyszerű trükköt, amivel másfél perc alatt teljes értékű ételt varázsolhatunk az asztalra, mielőtt nekiállnánk napi teendőinknek.
március 30., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Akár 90 másodperc alatt is összedobható a tökéletes…
Hamu és Gyémánt

Kontinentális vagy angol reggeli, rántotta vagy omlett, esetleg csak egy jó erős fekete – a nap első étkezése minden kultúrában nagy jelentőséggel bír, ám akadnak olyan országok, ahol a reggeli köszönőviszonyban sincs azzal, amit mi Európában megszokhattunk.
február 27., 2025 ● Turi Dániel
5 furcsa reggeli a világ minden tájáról, amitől garantáltan…
Turi Dániel

Ha egyszerre vagy oda a zabkásáért, a tejberizsért, valamint a sós reggelikért, a congee-t (ejtsd: kondzsi) egyenesen neked találták ki. Ennek a fogásnak a népszerűsége a variálhatóságában rejlik: a hozzávalókat ugyanis ízlésünk és kedvünk szerint cserélgethetjük.
február 10., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Így készül a congee, a kínai konyha leglaktatóbb reggelije…
Hamu és Gyémánt

Amikor egy szállodában a reggelizőasztalhoz ülünk, gyakran találkozunk a „kontinentális reggeli” kifejezéssel. De mit is takar pontosan ez az elnevezés, és hogyan alakult ki ez a könnyed, mégis világszerte ismert reggelitípus? A kontinentális reggeli ugyanis nem csupán egy étkezési szokás, hanem…
február 06., 2025 ● Turi Dániel
Mit takar pontosan a kontinentális reggeli, és hogyan lett…
Turi Dániel