
A tojás kétségtelenül a reggeli egyik legjobb alapanyaga, a felhasználása rendkívül sokoldalú. Ha kicsit unjuk a tojásrántottát, és pár percnél több időnk van a konyhában, készítsük el az olaszok kedvencét, a frittatát, ami nemcsak egészséges, de hihetetlenül finom és laktató is. Figyelmeztető:

Kétségtelenül az egyik leglaktatóbb, legfinomabb komfort ételnek számít a lasagne. Korábban már megírtuk, hogyan készítsük el az autentikus, valamint a legkevesebb folyamatból álló, leegyszerűsített verzióját. Most azt mutatjuk meg, hogy milyen plusz, kifejezetten ősszel elérhető hozzávalótól lesz…
október 30., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Nem is gondolnád, hogy ezzel a hozzávalóval még…
Hamu és Gyémánt

A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz fogás, ami nem meglepő, hiszen egytől egyig rendkívül ízletes összetevőkből áll: a tésztának, a húsnak, a zöldségeknek, a paradicsomszósznak és a sajtnak köszönhetően szinte minden igényt kielégít ez az egytálétel. Sokan azonban nem mernek otthon nekiállni…
október 23., 2024 ● Turi Dániel
A legegyszerűbb lasagne-recept, amit kezdő szakácsok is…
Turi Dániel

Kevés táplálóbb őszi étel létezik egy gazdag rizottónál, azonban egyáltalán nem mindegy, milyen rizsből és milyen technikával készítjük el. Most megmutatjuk a világhírű szakács, Jamie Oliver egyik legfontosabb trükkjét.
október 19., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Jamie Oliver szerint ez a tökéletes rizottó titka
Hamu és Gyémánt

Ha korábban nem ismertük az olasznak ezt a tésztáját, mindenképp adjunk neki egy esélyt, ugyanis végtelenül könnyen el lehet készíteni, a végeredmény ráadásul hihetetlenül krémes.
szeptember 19., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Gyors vacsora az esős napokra: krémes paradicsomos tészta…
Hamu és Gyémánt

Tésztaételek, pizzák, húsos gombócok – az olaszok szinte minden népszerű fogásukhoz használják az úgynevezett paradicsompasszátát. Ennek az elkészítése azonban közel sem olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen a folyamat akár heteket is igénybe vehet.
augusztus 14., 2024 ● Turi Dániel
Kíváncsi vagy, hogy készül az igazi paradicsompasszáta?
Turi Dániel

Pillanatok alatt tönkretehetjük az olaszok híres fogását, ha nem figyelünk oda eléggé. Az S. Pellegrino Young Chef Academy főzőverseny finalistája, Antonio Salvatore azonban elárult pár hibát, aminek kiküszöbölésével garantáltan kifogástalan lesz a rizottónk.
augusztus 12., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Rizottót készítenél otthon? Ezt a 4 hibát ne kövesd el!
Hamu és Gyémánt

Az olasz konyha és filmek egyik népszerű étele a sütőben sült ziti, amely elkészítéséhez mindössze 4 összetevőre van szükségünk. Az év minden szakaszában tökéletes fogás, hiszen amellett, hogy percek alatt össze tudjuk dobni, isteni omlós, egyben roppanós végeredményt kapunk. Ha unjuk már a…
augusztus 01., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Így készül az isteni olasz tészta, a sült ziti
Hamu és Gyémánt

A házi gnocchi könnyű, pihe-puha és gyengéd burgonyatészta, amit az egész család imádni fog! Rendkívül egyszerű, mindössze pár hozzávalóból áll és garantáltan nem akarsz majd soha többé bolti változatot venni.
július 23., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Az olasz nagymamák is így csinálják: így készül az igazi…
Hamu és Gyémánt

Bár az olaszok egyik legismertebb ragujának alapját a sofritto, vagyis a hagyma, a sárgarépa és a zellerszár adja, a bolognaiból a tej sem hiányozhat.
július 10., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Az igazi bolognaiból ez a hozzávaló sosem maradhat ki
Hamu és Gyémánt

Az arancini egy autentikus olasz étel, amit általában rizsből készítenek, és gyakran különböző töltelékekkel töltik meg, majd bepaníroznak és olajban kisütnek. Ez pedig ezzel a recepttel te is könnyen megteheted!

Kávézni a nyári időszakban is szeretünk, ilyenkor viszont a forró italok helyett sokan választanak valamilyen hűsítő változatot. Ennek rengeteg különböző változata létezik, elég, ha például a világhírű vietnámi jegeskávéra gondolunk. Ha viszont egy igazi olasz klasszikusra vágyunk, legközelebb…
május 12., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Mutatjuk a selymes olasz jegeskávé, a Caffé Shakerato…
Hamu és Gyémánt