
Az egyik legminimalistább olasz tésztaételt Olaszországban ma már nem sokan ismerik, pedig a közhiedelemmel ellentétben tényleg Rómából származik. A nagyjából 100 éves recept azóta sok változáson ment keresztül, és Amerikában vált igazi kedvenccé – most viszont egy autentikus változatot mutatunk…
április 18., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Vajas, sajtos és egyszerű – így készül a Fettuccine Alfredo
Hamu és Gyémánt

A szocializmus évtizedeiben legfeljebb a baráti országok gasztronómiájával ismerkedhetett meg a magyar közönség, a „hanyatló Nyugat” konyhája tabunak számított – egészen az első budapesti pizzéria megjelenéséig.

A klasszikus olasz focaccia egy olyan étel, amelyet könnyedén el lehet készíteni otthon, és garantáltan elvarázsol mindenkit. Ha még sosem próbáltuk, ne aggódjunk, mert a következő recept biztosan hatalmas sikerélmény lesz!
március 13., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Mindenki imádja az olasz lepénykenyeret – így készíts…
Hamu és Gyémánt

Olaszországot elsősorban a turisták körében népszerű városok, például Róma, Firenze és Velence miatt szoktuk meglátogatni, pedig számos kevésbé ismert célpontot is fellelhetünk a mediterrán országban. Ezen rejtett gyöngyszemek festői tájain keresztül bepillantást engednek az autentikus olasz…
március 12., 2024 ● Hamu és Gyémánt
5 alig látogatott olasz kisváros, ha a turisták tömege…
Hamu és Gyémánt

Nem kell a világ legbonyolultabb receptjét elkészítenünk ahhoz, hogy valami igazán istenit és szuperlaktató fogást varázsoljunk az vacsoraasztalra. Alábbi receptünk már csak azért is kiváló választás lehet, mert, azon túl, hogy finom, egyszerűségével még a dolgos hétköznapokat is megmentheti.
szeptember 07., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Megúszós recept a pörgős hétköznapokra: három hozzávalós…
Hamu és Gyémánt
február 25., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Már nem az olasz konyha az emberek kedvence – íme a…
Hamu és Gyémánt

Talán a maffia filmekből lehet ismerős ez az ízig-vérig olasz étel, hisz elmaradhatatlan eleme ezen alkotásoknak, hogy morcos maffiózók két pisztollyal a hónuk alatt sürögnek forognak a konyhában, és főzik a paradicsomos húsgombócot. Ezek a húsgombócok pedig rendkívül ízletesek, különösen, ha egy…
február 15., 2022 ● Kovács Rebeka
Egy falat Olaszország: szicíliai paradicsomos húsgombóc
Kovács Rebeka

Az otthonfőzés fogalma sokunk számára bonyodalmat jelent, és megriadunk tőle már az első kanyarban. Holott tudatos tervezéssel és egy jól átgondolt heti menüvel egy hétre előre bebiztosíthatjuk a gyorsan és könnyedén elkészülő ebédünket a rohanós, meetingekkel teli napirendünkbe.
február 15., 2022 ● Hamu és Gyémánt
Időspóroló gasztrotippek a home office ebédekhez
Hamu és Gyémánt
