Adam Driver Az ébredő Erőben

Akár jól bejáratott franchise-okról, akár kivételesen jó marketingstratégiával bemutatott filmekről van szó, egy biztos: egy jó időben megjelent, nagyszabású filmmel rengeteget lehet kaszálni. Összeállításunk 5 helyezettje kivétel nélkül a 2 milliárd dolláros, átszámítva 714 milliárd forintos álomhatár felett teljesített. A toplista egyértelmű nyertese egy olyan rendező, akinek nevéhez a legsikeresebb 4 mozi közül 3 is fűződik. Mutatjuk, melyik filmekről van szó!


​1. Avatar (2009)

James Cameron eposza hatalmas világszenzációnak számított, amikor megjelent, ez pedig a számokon is látszik. Minden idők legtöbb bevételt generáló filmje Pandora bolygóján játszódik, ahol az egykori tengerészgyalogos, Jake Sully (Sam Worthington) új életet kezd az őslakos na’vik között. A sorozat második része szintén szerepel a listánkon, 2031 végégig pedig további három résszel gazdagodik majd a franchise.

Bevétel: 2 923 706 026 dollár

​2. Bosszúállók: Végjáték (2019)

A világ Marvel-rajongói valósággal elöntötték a mozikat, amikor 2019-ben megjelent a Bosszúállók-sorozat utolsó, mindent lezáró, több fontos karakter halálát elhozó része. A filmben a teljes univerzum forog kockán, és a tovább aligha fokozható tét hihetetlenül lázba hozta a nézőket.

Ez pedig a bevételre is nagy hatással volt: Vasemberék utolsó közös kalandja az egyetlen a világ négy legtöbb pénzt hozó filmje közül, amit nem James Cameron rendezett.

Bevétel: 2 799 439 100 dollár

​3. Avatar: A víz útja (2022)

Több mint egy évtizeddel az első rész páratlan sikere után James Cameron végérvényesen a komplett mozitörténelem legeredményesebb rendezőjévé vált. A sorozat folytatása több évvel a 2009-es rekorder után veszi fel a fonalat, hogy bemutassa Jake és Netreyi (Zoë Saldaña) közös családját. Amikor azonban a Pandorát fenyegető emberek visszatérnek, Jake-ék a bolygó vízben élő őslakosainál keresnek menedéket.

Bevétel: 2 320 250 281 dollár

​4. Titanic (1997)

James Cameron időtlen drámája a Titanic nevű óceánjáró szerencsétlenségét dolgozza fel egy elragadó szerelmi történeten keresztül. A megrázó film egyrészt Kate Winslet és Leonardo DiCaprio alakítása miatt, másrészt James Horner és Céline Dion ikonikus filmzenéjének köszönhetően ennyire emlékezetes.

A ma már klasszikusnak számító alkotás egy ponton minden idők legtöbb bevételt hozó filmje volt, mára viszont a negyedik helyre csúszott a rangsorban – igaz, Cameron valószínűleg nem igazán bánkódik emiatt.

Bevétel: 2 264 750 694 dollár

​5. Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő (2015)

A Star Wars tíz évnyi kihagyás után rengeteg új szereplővel és az eredeti filmek szeretett karaktereivel folytatódott. A Skywalker-saga hetedik részében Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega), Poe (Oscar Isaac) és Han Solo (Harrison Ford)Luke Skywalkert (Mark Hamill) keresik a Galaktikus Birodalom elleni küzdelem kellős közepén.

Az új főgonosz, Kylo Ren nagyban hozzájárult a karaktert játszó színész, Adam Driver karrierjének berobbanásához, a film pedig a mai napig a teljes franchise legtöbb bevételt hozó alkotása.

Bevétel: 2 071 310 218 dollár

A figyelmetekbe ajánljuk