Adam Driver és Joaquin Phoenix
Fotó: GettyImages

Adam Driver egyik legjobb szerepe eredetileg Joaquin Phoenixé lett volna

Adam Driver – akit hamarosan Francis Ford Coppola Megalopolisában láthatunk újra a mozivásznon – kétségkívül egyik legerősebb alakítását Leos Carax Annette című musicaljében nyújtotta. Nem sokon múlt viszont, hogy a szerep ne az övé, hanem Joaquin Phoenixé legyen, írja a SlashFilm.


Leos Carax francia rendező első angol nyelvű filmje, az Annette 2021-ben került a mozikba. A szórakoztatóipar kulisszái mögé bepillantó alkotás két főszereplője egy humorista (Adam Driver) és operaénekes felesége (Marion Cotillard). Amikor gyereket vállalnak, alapvetően változik meg kapcsolatuk dinamikája: magánéletükben és munkájukban egyaránt váratlan kihívásokkal kell szembenézniük.

Driver fantasztikusan alakítja a főszerepet, énekhangjának kifejezetten jól áll a musical műfaja. Carax szerint viszont nem ő volt az első számú kiszemelt: az eredeti elképzelés alapján Joaquin Phoenix játszotta volna a humoristát.

Nem szeretem vinni a forgatókönyvet, amikor színészekkel találkozom. Először csak látni szeretném, egyáltalán tetszik-e nekik az ötlet

– nyilatkozta a francia rendező a szereposztással kapcsolatban.

De (Phoenix) túl félénk volt ahhoz, hogy személyesen találkozzunk.

Az, hogy Hollywood egyik legelismertebb színésze ne merjen összefutni egy rendezővel, elsőre hihetetlennek hangozhat, de Phoenix köztudottan különös személyiség, aki sokszor hoz sajátos döntéseket. Egy ponton például ő volt az egyértelmű befutó Doctor Strange szerepére, azonban rájött, hogy mégsem neki való a projekt, így végül Benedict Cumberbatch csatlakozott a Marvel univerzumához.

A stábból persze mindenki nagyon örült annak, hogy Driver lett az Annette főszereplője, ráadásul a film nélküle nem is biztos, hogy elkészülhetett volna: producerként is részt vett a projektben, és rengeteget segített a finanszírozás biztosításában.

Szerencsére már nem kell sokáig kibírnunk Phoenix énekhangja nélkül: az Oscar-díjas színész újra Joker bőrébe bújik a Folie à deux című folytatásban, ami egy minimum 15 számos musicalnek ígérkezik.


A figyelmetekbe ajánljuk