5 sztár, akiről nem is sejtetted, hogy magyar felmenői vannak

5 sztár, akiről nem is sejtetted, hogy magyar felmenői vannak

Sokkal több híresség rendelkezik magyar felmenőkkel, mint azt elsőre gondolnád. Te az alábbi lista szereplői közül hány sztárról tudtad, hogy kötődik kis hazánkhoz?


Calvin Klein

Bár a neve elsőre inkább németesen hangzik, a divatikon valójában kis hazánkhoz is kötődik, édesapja, Leo Klein ugyanis Magyarországon született. Calvin Klein már New Yorkban jött világra, és ott is nőtt fel.

Ez is érdekelhet: Megérték a pénzüket? Ezek a színészek keresték a legtöbb pénzt Hollywoodban

Rachel Weisz

Profimedia

Rachel Weisz is félig magyar: édesapja, Weisz György magyar származású mérnök és feltaláló volt. A család 1938-ban a náci üldöztetés elől menekült Angliába, a színésznő ott született 1970-ben. Olyan filmekben játszott, mint a Rabbi meg a lánya, a Fekete özvegy és az Álmok otthona. Férje Daniel Craig.

Peter Falk

Peter FalkGetty Images

Peter Falk nevét legtöbben a legendás Columbo televíziós sorozatból ismerhetjük Columbo nyomozó szerepében. Falk 1927-ben született New Yorkban. Bár szülei amerikai könyvelők voltak, a család kelet-európai-zsidó származású, többek között cseh és orosz, anyai nagyapja, Peter Hochhauser pedig Budapesten született.

Joaquin Phoenix

joaquin phoenixGetty Images Hungary

Az Oscar-díjas színész, Joaquin Phoenix ereiben is magyar vér csörgedezik, ugyanis édesanyja, Arlyn Phoenix ágán magyar származású, nagyszülei magyar-orosz zsidó házaspár voltak. Nagymamája neve igencsak árulkodó, Lefkowitz Margitnak hívták.

Olvasd el ezt is! 7 hollywoodi legenda, aki nemcsak a vásznon harcolt

Goldie Hawn

Goldie Hawn

Profimedia

Goldie Hawn, Kate Hudson édesanyja szintén magyar szülőktől származik: édesanyja, Laura Steinhoff Magyarországon született. A család a második világháború előtt költözött az Egyesült Államokba, Goldie Washingtonban látott napvilágot 1945-ben. 2012-ben a nővérével Magyarországra is ellátogatott, hogy felfedezze a gyökereit.

A figyelmetekbe ajánljuk