Tom Cruise
Getty Images

Megérték a pénzüket? Ezek a színészek keresték a legtöbb pénzt Hollywoodban

Tom Cruise számára volt messze a legjövedelmezőbb 2022. A női színészek ismét lemaradtak.

​Tom Cruise

Getty Images

Tom Cruise ugyan „csak" 13 millió dolláros alapfizetést kapott a Top Gun folytatásáért, de az igazi pénzt a premier után kereste: szerződésének köszönhetően a bevétel nagyjából egy százalékát tehette zsebre, és tekintve, hogy a film már 1,5 milliárd dollár közelében jár, a színész nagyjából 150 millió dollárt keresett még pluszban a jegyeladások után.

Will Smith

Getty Images

Az elhíresült pofon ellenére az Oscar-díjas színészt továbbra is jó fizetéssel találják meg. A tavalyi csekket az Apple TV+ állta Will Smith-nek az Emancipáció című, szökött rabszolgákról szóló történelmi drámának a főszerepéért cserébe.

Leonardo DiCaprio

leonardo dicaprioGetty Images

DiCaprio tavaly sem maradt nagy összegű bevétel nélkül: legújabb, Martin Scorsese-vel forgatott közös filmje, a Killers of the Flower Moon egy 30 millió dolláros csekket számlázott ki neki.

​Brad Pitt

Getty Images

Brad Pitt is 30 millió dollárt kapott új drámájáért, amiben egy kiöregedett Forma–1-es pilótaként láthatjuk majd. Külön érdekesség, hogy a filmet Joseph Kosinski, a Top Gun: Maverick direktora rendezi, az egyik producer pedig Lewis Hamilton lesz.

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson


Getty Images

Cruise-hoz hasonlóan Dwayne Johnson is kap egyéb kiegészítéseket a fizetéséhez. A produceri kredit mellett milliókat keres azzal, hogy a közösségi médiában népszerűsítette a Black Adam című filmet, így a tavalyi gázsija csak megtippelhető.

20 milliósok 

A 20 milliós táborban már sűrűsödik a mezőny: Will Ferrell (Spirited), Chris Hemsworth (Extraction 2.), Vin Diesel (Fast X), Tom Hardy (Venom 3), Joaquin Phoenix (Joker 2.), Ryan Reynolds (Spirited) és Denzen Washington (The Equalizer 3.) is ekkora fizetést kapott tavaly.

Hol vannak a nők?

Getty Images

Ahogy Hollywoodban megszokhattuk, a női színészek lemaradtak 2022-ben is: a legjobban kereső színésznő Margot Robbie lett, aki 12,5 millió dollárt kap a Barbie főszerepéért.

Az viszont biztató hír, hogy a film férfi főszereplője, Ryan Gosling is ugyanennyit kap.

A második legjobban kereső színésznő a Stranger Things sztárja, Millie Bobby Brown lett, aki 10 millió dollárt vihetett haza az Enola Holmes folytatásáért.

(Insider)


A figyelmetekbe ajánljuk