napóleon joaquin phoenix

Joaquin Phoenixnek fogalma sem volt, hogy miképp játssza el Napóleont

Több mint két évtizeddel a Gladiátorban való együttműködésük után Ridley Scott és Joaquin Phoenix egy újabb történelmi eposzban, a Napóleon című filmben egyesül. A rendező pedig elárulta, hogy a színész rendkívül bizonytalan volt a forgatások előtt.


A történelmi drámában Joaquin Phoenix alakítja a címszereplő Napóleont, Vanessa Kirby pedig Joséphine császárné szerepében tűnik majd fel. A film kettejük kapcsolatát és Napóleon hatalomra jutását követi majd nyomon.

Ez is érdekelhet: Miért tartotta a zsebében a kezét Napóleon?

Ridley Scott az Empire magazinnak mesélt arról, hogy milyen volt újra együtt dolgozni a színésszel:

Bejött, és azt mondta, nem tudja, hogy mit csináljon. Ledöbbentem, és mondtam neki, hogy rendben, ülj le és megbeszéljük.

Scott tíz teljes napot töltött azzal, hogy a főszereplővel jelenetről jelenetre átbeszélje a forgatókönyvet. Bizonyos értelemben próbáltak, mindent átveséztek részletről részletre.

Annak ellenére, hogy Phoenix az utolsó pillanatig ideges volt a forgatás miatt, a színész nagyon örült, hogy újra együtt alkothat a filmkészítővel:

Nosztalgikus volt újra együtt dolgozni Ridley-vel. Hihetetlen élmény volt a Gladiátor forgatása, és olyan fiatal voltam még. Az volt az első nagy produkcióm. Nagyon vágytam újra erre az élményre, vagy valami hasonlóra.

Olvasd el ezt is!Joaquin Phoenix a sztárja a Fehér éjszakák rendezője új filmjének

A Napóleon november 22-én kerül majd a mozikba. A mozibemutatót követően a filmet az Apple TV+-on is streamelni fogják, bár ennek időpontját még nem erősítették meg.

.

A figyelmetekbe ajánljuk