A házi gnocchi könnyű, pihe-puha és gyengéd burgonyatészta, amit az egész család imádni fog! Rendkívül egyszerű, mindössze pár hozzávalóból áll és garantáltan nem akarsz majd soha többé bolti változatot venni.
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 10 dkg liszt
- fél darab tojás
- ízlés szerint só
Olvasd el ezt is! Saltimbocca, egy olasz étel, amit lehet még nem próbáltál
Elkészítése:
A krumplikat héjában puhára főzzük, majd amikor megfőtt, várjuk meg míg langyosra hűl, ezután távolítsuk el a héját. Krumplinyomón törjük át, tegyük deszkára, adjuk hozzá a lisztet és a tojást. Kezdjük el összedolgozni, ha esetleg ragad, adjunk hozzá még egy kis lisztet. Ha megvagyunk a gyúrással, a tésztából két centi átmérőjű rudakat sodrunk és apró darabokat vágunk le belőle. A megformált gnocchikat lisztezett konyharuhán tovább várakoztatjuk. Legvégül pedig vizet forralunk, sózzuk, és beledobáljuk a gombócokat. Amikor pedig lobogó víz felszínére feljönnek kivehetjük őket.